Λήμνος

02/07/2015 - 12:53

Θεατρικό Εργαστήριο στη Λήμνο με το Μόμο

&n

bsp;           Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Λήμνου,  το Σάββατο 4 Ιουλίου στο Γυμνάσιο της Μύρινας, ξεκινά δωρεάν πενθήμερο Θεατρικό Εργαστήριο, βασισμένο  στο αριστούργημα της παγκόσμιας  λογοτεχνίας «Μόμο ή οι κλέφτες του χρόνου» του Μιχαέλ Έντε.

 

Το θεατρικό σεμινάριο, εμπλουτισμένο με κινησιολογικές και μουσικές δράσεις, απευθύνεται σε  παιδιά ηλικίας  6 -96 ετών και θα διαρκεί 4 ώρες ημερησίως.  Ξεκινά  το Σάββατο  4 Ιουλίου στις  9.30 το πρωί στις αίθουσες του Γυμνασίου της Μύρινας και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη  9 Ιουλίου. Το ίδιο βράδυ  θα γίνει η πρώτη παρουσίαση –παράσταση στις 9.00 μ.μ.  στον  αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μούδρου. Θα ακολουθήσει μια δεύτερη παρουσίαση  στον αύλειο χώρο (πίσω αυλή) του Γυμνασίου της Μύρινας το Σάββατο 11 Ιουλίου, στις 9.00 μ.μ.

Το Εργαστήριο συντονίζουν η Μαρία Παμούκη (θεατροπαιδαγωγός, ηθοποιός και σκηνοθέτιδα), η Μαριέλα Νέστορα  (χορογράφος-κινησιολόγος ) και ο Μανόλης Παπαδάκης (μουσικοπαιδαγωγός, συνθέτης, μουσικός).

Για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Μαρία Παμούκη,  στο τηλέφωνο 697-3317351 και την κ. Ευαγγελία Παλαιολόγου στο τηλέφωνο 694-6684854. Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν την Κυριακή  5 Ιουλίου,  για την καλύτερη διεξαγωγή του σεμιναρίου.

Προσοχή!  Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου και τη συμμετοχή στις δυο παραστάσεις δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση.  Όμως, απαραίτητος όρος για τη συμμετοχή  παιδιών και ενηλίκων είναι η συνέπεια τους στην προσέλευση κατά τις ημέρες και τις ώρες των προβών, καθώς και η δέσμευσή τους να συμμετάσχουν και στις δυο παρουσιάσεις –παραστάσεις .

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Το βαθιά φιλοσοφημένο παραμύθι-μυθιστόρημα  του Έντε «Μόμο ή οι κλέφτες του χρόνου» δεν αφήνει ασυγκίνητη καμία παιδική αλλά και ενήλικη ψυχή. Είναι μια συναρπαστική παραβολή για την ανήσυχη εποχή μας, η οποία διαδραματίζεται στην χώρα της φαντασίας  και μας γεμίζει ερωτηματικά για το παρόν, το μέλλον, αλλά και το ρόλο του πεπρωμένου στη ζωή μας. Μας θυμίζει τη  σημασία του χρόνου. Αυτή που ζει στις καρδιές όλων μας και λέγεται ζωή. Η τρυφερή και συνάμα γενναία Μόμο είναι το σύμβολο που επικυρώνει την ανάγκη του ανθρώπου ν΄αγωνιστεί για ό,τι ανθρώπινο υπάρχει μέσα του.

 

Σημείωμα  των συντονιστών του εργαστηρίου:

Λαχταρούμε να φτιάξουμε με την παρέα των μικρών  και μεγάλων μας φίλων  αυτό το εξαιρετικό  παραμύθι του Έντε! Θέλουμε να ζωντανέψουμε λεπτό προς λεπτό στα μάτια όλων το συναρπαστικό γεμάτο περιπέτειες κόσμο της Μόμο  και των φίλων της! Αγαπημένοι συνταξιδιώτες, σας περιμένουμε! Πάρτε μαζί το κέφι σας και άνετα ρουχα κι ελάτε να πλάσουμε μαζί τους ρολους, να κινηθούμε στους ρυθμούς της μουσικής της, να παίξουμε και να ανακαλύψουμε μαζί ξανά το θέατρο! Με την ευχή να χαραχτεί η ιστορία της και στις δικές σας καρδιές όπως συνέβη  στις  δικές μας!

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!