Λήμνος

29/10/2014 - 07:08

Το θέμα ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου σε σύσκεψη!

&n

bsp;

Το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθες το απόγευμα με πρωτοβουλία της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου.

Παρόντες ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Αθανάσιος Μπούσιος, ο Βουλευτής Λέσβου κ. Παύλος Βογιατζής, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνος Αδαμίδης, ο Έπαρχος Λήμνου κ. Ευάγγελος Γιαρμαδούρος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Ζαχάρωφ καθώς και εκπρόσωποι του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου, της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου της Λήμνου.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, τόνισε ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου έχει αντιληφθεί το πρόβλημα του νησιού και προσπαθεί να το επιλύσει.

Επίσης έθεσε τις διαστάσεις του θέματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου. Ειδικότερα, τόνισε την αναγκαιότητα έγκαιρης δημοσιοποίησης του προγράμματος των δρομολογίων και την ύπαρξη δρομολογίου κάθε Παρασκευή. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για την οικονομική ανάπτυξη του νησιού ο προγραμματισμός σταθερών δρομολογίων με αξιόπιστα πλοία πρώτης και δεύτερης κατηγορίας , ενώ τέλος είπε ότι η Λήμνος, αλλά και τα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας, χρειάζονται εκτός από τη σύνδεσή τους με την ηπειρωτική Ελλάδα και την ενδοπεριφερειακή διασύνδεση.

Ο Γενικός Γραμματέας έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματα που του τέθηκαν και διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου έχει θέσει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση του ζητήματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Χθες η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νησί για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

 

Μοιράσου το άρθρο!