Λήμνος

16/04/2015 - 19:59

«Τρέχουμε για την Ειρήνη»

Σ

το Πλαίσιο των εκδηλώσεων Τιμής και Μνήμης των Πεσόντων στη Μάχη της Καλλίπολης, την Κυριακή 19 Απριλίου, στις 11:00 π.μ., πραγματοποιείται ο αγώνας δρόμου «Τρέχουμε για την Ειρήνη» (Run for Peace), με διοργανωτές την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Δήμο Λήμνου και με την υποστήριξη του τμήματος Στίβου της Αθλητικής Ένωσης Λήμνου και της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Λέσβου.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 11:00 π.μ. στο Συμμαχικό Νεκροταφείο Μούδρου και ο τερματισμός θα γίνει μπροστά στο Πολιτιστικό Κέντρο Πορτιανού.

Ο αγώνας περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες: α) Τη σκυταλοδρομία (ομαδικό διαγωνισμό), με τη συμμετοχή ομάδων των δύο ατόμων που θα τρέξουν σε δύο διαδρομές,  β) Την κατηγορία ανδρών-γυναικών που αποτελεί ατομικό διαγωνισμό και γ) Την κατηγορία ΑΜΕΑ, που περιλαμβάνει μία συμβολική διαδρομή.

Ακολουθούν οι λεπτομέρειες του αγώνα:

Κατηγορίες Αγώνα:

  1. ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ (Ομαδικός Διαγωνισμός)

Διαδρομή Α: 9.000 μ.

Εκκίνηση μπροστά από το Συμμαχικό Νεκροταφείο Μούδρου προς Σκανδάλη, στροφή αριστερά μετά 700μ. προς επαρχιακή οδό Μούδρου-Μύρινας, αλλαγή σκυτάλης μπροστά στην είσοδο της 130 ΣΜ.

Διαδρομή Β: 9.500 μ.

Συνέχεια στην επαρχιακή οδό Μούδρου-Μύρινας προς Λιβαδοχώρι, στροφή αριστερά προς Καλλιθέα, Νέα Κούταλη, Νέο Πεδινό, Παλιό Πεδινό, Πορτιανού, τερματισμός μπροστά στο Πολιτιστικό Κέντρο Πορτιανού.

Σύσταση ομάδας: Οι ομάδες αποτελούνται από δύο μέλη ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και εθνικότητας.

Δικαίωμα Συμμετοχής: Στον Αγώνα, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι ομάδες που θα απαρτίζονται υποχρεωτικά από δύο (2) μέλη. Για μέλη που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους απαιτείται υποχρεωτικά έγγραφη συγκατάθεση του κηδεμόνα τους ενώ οι ενήλικες υποχρεωτικά θα συμπληρώνουν υπεύθυνη δήλωση για την συμμετοχή τους στον αγώνα.

Δηλώσεις συμμετοχής: Οι δηλώσεις συμμετοχής των συμμετεχόντων (ομάδα) θα γίνονται έως και 30 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα στην γραμματεία του αγώνα που θα λειτουργεί από τις 09:00 ως 10:30 στον χώρο της αφετηρίας όπου θα παραλαμβάνεται φάκελος με τα νούμερα. Στη δήλωση συμμετοχής θα ορίζεται αρχηγός – υπεύθυνος της ομάδας ο οποίος θα μπορεί να Τμήμα Στίβου 2 παραλαμβάνει και παραδίδει συμπληρωμένο το ομαδικό έντυπο συμμετοχής. Ο αρχηγός επιδεικνύει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που να βεβαιώνουν την ακριβή ηλικία του δεύτερου μέλους της ομάδα του, έχοντας την αποκλειστική ευθύνη για αυτόν/ήν. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει απαραίτητα να παρουσιαστούν στον χώρο της γραμματείας του αγώνα ή σε προκαθορισμένο σημείο εγγραφών που θα οριστεί από τους διοργανωτές, με την αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό της ηλικίας τους π.χ βιβλιάριο υγείας. 3.1.5 Ένδυση ομάδων: Η κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να έχει ομοιόμορφη εμφάνιση (πχ ίδιο χρώμα μπλούζας)

  1. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ (Ατομικός διαγωνισμός)

Διαδρομή : 18.500 μ.

Εκκίνηση μπροστά από το Συμμαχικό Νεκροταφείο Μούδρου προς Σκανδάλη, στροφή αριστερά μετά 700μ. προς επαρχιακή οδό Μούδρου-Μύρινας, συνέχεια προς Λιβαδοχώρι, στροφή αριστερά προς Καλλιθέα, Νέα Κούταλη, Νέο Πεδινό, Παλιό Πεδινό, Πορτιανού, τερματισμός μπροστά στο Πολιτιστικό Κέντρο Πορτιανού.

Δικαίωμα Συμμετοχής: Στον Αγώνα, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι και όλες ανεξαρτήτου εθνικότητας. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει υποχρεωτικά να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και απαιτείται να συμπληρώσουν υπεύθυνη δήλωση για την συμμετοχή τους στον αγώνα.

Δηλώσεις συμμετοχής: Οι δηλώσεις συμμετοχής των συμμετεχόντων θα γίνονται έως και 30 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα στην γραμματεία του αγώνα που θα λειτουργεί από τις 09:00 ως 10:30 στον χώρο της αφετηρίας όπου θα παραλαμβάνεται φάκελος με τα νούμερα. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει απαραίτητα να παρουσιαστούν στον χώρο της γραμματείας του αγώνα ή σε προκαθορισμένο σημείο εγγραφών που θα οριστεί από τους διοργανωτές, με την αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό της ηλικίας τους π.χ βιβλιάριο υγείας.

  1. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΜΕΑ (Συμβολική διαδρομή)

 Διαδρομή : Εκκίνηση από το Παλιό πεδινό τερματισμός μπροστά στο Πολιτιστικό Κέντρο Πορτιανού.

Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές του τμήματος Στίβου ΑΜΕΑ της ΑΕΛ όπως και κάθε άλλο άτομο ΑΜΕΑ και οι συνοδοί τους.

------

Iατρική εξέταση αθλητών: Για όλες τις κατηγορίες στη δήλωση συμμετοχής όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βεβαιώνουν ότι είναι υγιείς και μπορούν να ανταπεξέρθουν στις απαιτήσεις του αγώνα. Για τους ανήλικους θα βεβαιώνεται μόνο από τους κηδεμόνες τους. Σε κάθε περίπτωση όμως όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστικά ευθύνη για την υγεία τους ή με ευθύνη των κηδεμόνων τους όταν πρόκειται για ανήλικους. Οι Οργανωτές δεν θα έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί κατά την διάρκεια του αγώνα, εάν προκύψουν θέματα υγείας και που θα οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Μετακίνησης αθλητών-τριών: Η μετακίνηση όλων των συμμετεχόντων προς την αφετηρία (Μούδρο) και προς το σημείο αλλαγής για την Κατηγορία Α (είσοδο 130 ΣΜ) όπως και η επιστροφή προς τη Μύρινα από τον τερματισμό (Πορτιανού) θα γίνει με ευθύνη των διοργανωτών. Η μετακίνηση των αθλητών από την Μύρινα για την αφετηρία (Μούδρο) θα γίνει στις 9:00 μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας –Επαρχείο, με μία στάση στο Λιβαδοχώρι και μία στην διασταύρωση της Ατσικής. Η επιστροφή προς Μούδρο και προς Μύρινα θα γίνει μετά το πέρας των απονομών από το Πορτιανού στις 13.30

Έπαθλα: Στους νικητές κάθε κατηγορίας θα δοθούν κύπελλα. (ομαδική, Άντρες, Γυναίκες) Στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας θα δοθούν μετάλλια. (ομαδική, Άντρες, Γυναίκες) Σε όλους τους συμμετέχοντες, εθελοντές και συντελεστές του αγώνα θα απονεμηθούν αναμνηστικά μετάλλια και αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής. Όλες οι απονομές θα γίνουν στο τερματισμό στο Πολιτιστικό Κέντρο Πορτιανού

Πληροφορίες: Στις ιστοσελίδες: www.lemnos.gr, www.limnos.gov.gr,

Facebook: Στιβος Α.Ε.Λημνου

Πληροφορίες Αγώνα: κος Τράνταλος Δήμος, Τηλ: 6976682892

Πληροφορίες μετακινήσεων: κος Καλιονίδης Γιάννης, Τηλ: 6974276220

Πληροφορίες Διαδρομής (και εθελοντών): κος Γιαννακούδης Νίκος, Τηλ: 6943485781

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!