Λήμνος

25/07/2013 - 07:38

Ξηλώνει αυθαίρετες πινακίδες στη Λήμνο η Καλογήρου

Την άμεση συνδρομή των Δήμων Λήμνου και Λέσβου ζήτησε με έγγραφό της η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, για την άμεση αποξήλωση των καταγεγραμμένων, παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, στο οδικό δίκτυο των δυο νησιών.

 

Με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, για τις πινακίδες που παρανόμως έχουν τοποθετηθεί στο Επαρχιακό και Εθνικό οδικό δίκτυο των δύο νησιών, η Γενική Γραμματεία ΑΔΑ είναι αρμόδια για την αφαίρεση τους και δεδομένου ότι δεν διαθέτει η ΑΔΑ τον απαραίτητο τεχνικό και μηχανολογικό  εξοπλισμό αυτό γίνεται  με τη συνδρομή των τεχνικών υπηρεσιών του  Δήμου της κάθε περιοχής. Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματέας, ζητά από το Δήμο Λήμνου, τεχνική υποστήριξη  με επιβλέποντα μηχανικό, εργάτες, ένα φορτηγό και εξοπλισμό προκειμένου να αφαιρεθούν οι αυθαίρετες διαφημιστικές πινακίδες που έχουν καταγραφεί σε 97 εκθέσεις αυτοψίας από την   ορισθείσα Επιτροπή κατά μήκος του οδικού δικτύου.

 

 Από το Δήμο Λέσβου, ζητείται τεχνική υποστήριξη με επιβλέποντες μηχανικούς, εργάτες, ένα φορτηγό και εξοπλισμό, για την αφαίρεση των αυθαίρετων διαφημιστικών πινακίδων που η αρμόδια επιτροπή έχει καταγράψει σε 765 Εκθέσεις αυτοψίας στο οδικό δίκτυο του νησιού.

 

Μόλις διατεθεί από τους Δήμους Λήμνου και Λέσβου, η απαραίτητη τεχνική υποστήριξη, η Γ.Γ. ΑΔΑ κα Χριστιάνα Καλογήρου, θα εκδώσει απόφαση με την οποία θα καθορίζονται επακριβώς το χρονοδιάγραμμα και οι διαδικασίες αποξήλωσης , καθώς και οι Διοικητικές Κυρώσεις. Πρώτη προτεραιότητα θα αποτελέσει η αποξήλωση των πινακίδων που έχουν χαρακτηριστεί ως ρύποι.

 

Η κα Καλογήρου επεσήμανε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να ολοκληρωθεί η αποξήλωση, προκειμένου να αποφευχθούν  τροχαία ατυχήματα και να  αποκατασταθεί η γενικότερη εικόνα εις όφελος της μοναδικής ομορφιάς των νησιών μας.

Μοιράσου το άρθρο!