Μedia

10/02/2016 - 13:55

Εκδήλωση στη Μυτιλήνη: « Σερφάρω σε ασφαλές Διαδίκτυο»

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας και Ο Οργανισμός «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου» σας προσκαλούν την Πέμπτη 11 Φλεβάρη και ώρα 18.00,  στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης,  στην ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα

 «« Σερφάρω σε ασφαλές Διαδίκτυο» 
 
Η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Αναστασία Αντωνέλλη δήλωσε σχετικά: 
 
Χθες Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016 ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.
Εμείς ως Δήμος συμμετέχοντας στην παγκόσμια ενημερωτική καμπάνια για ασφάλεια στο διαδίκτυο, διοργανώνουμε την εκδήλωση αυτή με την επιστημονική επιμέλεια  των ψυχολόγων του Νοσοκομείου μας της κυρίας Σπύρου και της κυρίας Γιακουμή και προσκαλούμαι όλους τους πολίτες μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν, μιας και τα οφέλη που θα αποκομίσουν θα είναι πολύτιμα , αφού πράγματι οι κίνδυνοι της πλοήγησης στο διαδίκτυο, υπάρχουν και μας αφορούν όλους. 
Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, η ανάπτυξη της πληροφορικής και η ευρύτατη χρήση του Διαδικτύου έχουν επιφέρει επαναστατικές αλλαγές στο σύνολο των καθημερινών δραστηριοτήτων, στην παραγωγική διαδικασία, στις συναλλαγές, στην εκπαίδευση, στη διασκέδαση, ακόμα και στον τρόπο σκέψεως του σύγχρονου ανθρώπου. 
Μαζί με αυτές τις αλλαγές, οι οποίες κατά κανόνα βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας, η πρόσβαση στο Διαδίκτυο σήμερα δεν είναι ακίνδυνη, ανεξάρτητα από τον τρόπο χρήσης των υπηρεσιών του. Υπάρχουν κακόβουλοι χρήστες και αρκετές δυνατότητες πρόκλησης ζημιών τόσο στο επίπεδο της συσκευής του Υπολογιστή (ιοί), όσο και σε επίπεδο ανθρώπου (εθισμός εγκληματικότητα Cyber Bullying, Ηλεκτρονικές απάτες) .
Εκλεκτοί επιστήμονες συμμετέχουν κι μας οπλίζουν με γνώσεις προκειμένου το διαδίκτυο να γίνει για όλους αυτό που μπορεί και πρέπει να είναι: εργαλείο προόδου.
Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:  (επισυνάπτεται το πρόγραμμα)
 
 
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής 
 

Μοιράσου το άρθρο!