Μedia

23/11/2017 - 12:56

ΕΣΗΕΠΗΝ: Επίθεση σε δημοσιογράφο της Λέσβου από ακροδεξιά στοιχεία

 

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων, καταγγέλλει τον προπηλακισμό και τις ύβρεις που δέχτηκε η δημοσιογράφος - μέλος της Ανθή Παζιάνου από ακραία στοιχεία την ώρα που κάλυπτε την επιχείρηση της αστυνομίας να εκκενώσει την πλατεία Σαπφούς από τους πρόσφυγες που διαμαρτύρονταν το πρωί της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου, στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με την καταγγελία της συναδέλφου, στην προσπάθεια της να κάνει ρεπορτάζ με μία μικρή ομάδα Αφγανών προσφύγων που βρίσκονταν υπό αστυνομικό κλοιό, ακροδεξιά στοιχεία της Μυτιλήνης με συνεχείς ύβρεις και απειλές της επιτέθηκαν. Ούτε η παρουσία της ΕΛΑΣ βοήθησε την όλη διαδικασία και το δημοσιογραφικό έργο.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης να λάβει τα δέοντα μέτρα για να αποτραπούν τέτοια περιστατικά στο μέλλον. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι τέτοιες τακτικές που στόχο έχουν τον εκφοβισμό και τη φίμωση του δημοσιογραφικού κόσμου δεν θα γίνουν ανεκτές από όπου και αν προέρχονται.

Μοιράσου το άρθρο!