Μedia

27/09/2017 - 09:37

Φιλοξενία Άγγλων και Γάλλων δημοσιογράφων στα νησιά της Περιφέρειας Β. Αιγαίου

yle="text-align: justify;">Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο των δράσεων τουριστικής προβολής διοργάνωσε σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας, ταξίδι εξοικείωσης Άγγλων δημοσιογράφων, απεσταλμένων του παγκοσμίως δημοφιλούς περιοδικού Lonely Planet Traveller. Το εν λόγω περιοδικό είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή ταξιδιωτικά περιοδικά στη Μ. Βρετανία, με μηνιαία κυκλοφορία 46.850 αντίτυπα περίπου, ενώ το αναγνωστικό του κοινό ανέρχεται σε 113.000 άτομα. Παράλληλα, απευθύνεται σε κοινό υψηλού εισοδηματικού και μορφωτικού επιπέδου, το οποίο ταξιδεύει συχνά, αναζητώντας ξεχωριστές και αυθεντικές εμπειρίες και προορισμούς που ανταποκρίνονται στα ειδικά του ενδιαφέροντα.

Το δημοσιογραφικό ταξίδι κάλυψε τα νησιά Λέσβο, Χίο και Ικαρία και είχε διάρκεια από τις 15 έως τις 22 Σεπτεμβρίου. Στην αποστολή συμμετείχαν ο δημοσιογράφος Oliver Berry και ο φωτογράφος Philip Lee Harvey. Η εμπειρία του ταξιδιού τους θα αποτυπωθεί σε ένα αφιέρωμα 8-12 σελίδων που θα περιλαμβάνεται στο τεύχος Μαΐου 2018 του Lonely Planet Traveller, στην ενότητα Great Escapes. Από το περιοδικό μάλιστα είχαν οριστεί και οι θεματικές που επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον των απεσταλμένων του και οι οποίες ήταν η γαστρονομία για τη Λέσβο, ο πολιτισμός για την Χίο και η μακροζωία για την Ικαρία.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας, ο συντονισμός και η συνοδεία πραγματοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Τουρισμού της Π.Β.Α, τα Τμήματα Τουρισμού Π.Ε. Λέσβου, Π.Ε. Χίου και Π.Ε. Σάμου. Το σύνολο των μετακινήσεων τους καλύφθηκε από την ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας ενώ η φιλοξενία (διαμονή, διατροφή, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και ξεναγήσεις) καλύφθηκε από ιδίους πόρους της Π.Β.Α και από χορηγίες.

Πολλές ευχαριστίες εκφράζονται  στους τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις  που προσέφεραν τη συνεργασία τους και χορηγίες για την πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού και πιο συγκεκριμένα:

  • Για τη Χίο στο ξενοδοχείο Spitakia Bed and Brekfast, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου και στις επιχειρήσεις Masticulture, Περλέας και Citrus Άρωμα Μνήμης.
  • Για τη Σάμο στο ξενοδοχείο KARRA’S STAR HOTEL, στις επιχειρήσεις Ikaria Holidays και  Discover Ikaria στον Τουριστικό Σύλλογο Λουτρόπολη Θέρμων «ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ», στην Αγροτουριστική Μονάδα & Οινοποιείο Καρίμαλη, και στα εστιατόρια Mary- Mary στον Αρμενιστή και Πλάτανος στις Ράχες
  • Για τη Λέσβο, στο ξενοδοχείο Αιολική Γη, στην Sixt Rent a Car - Auto Μoto Lesvos, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, στο Μουσείο Ούζου Βαρβαγιάννη, στις επιχειρήσεις Ελαιόλαδο Ειρήνη και Μεθυμναίος Οίνος, στην Μαρία Καπλανέλλη και στον Γιώργο Ελευθερίου, στον Σύλλογο Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Καλλονής και στον Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου.

 

Επίσης, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διοργάνωσε σε συνεργασία με την Marketing Greece, ταξίδι εξοικείωσης Γάλλων δημοσιογράφων με στόχο να αυξηθεί η αναγνωρισιμότητα των νησιών της Περιφέρειας στη γαλλική αγορά.

Συγκεκριμένα φιλοξενήθηκαν ο Vincent Guerrier, αρχισυντάκτης του 6μηνιαίου ταξιδιωτικού περιοδικού City (το οποίο εκτυπώνεται σε 50.000 αντίτυπα και έχει αναγνωσιμότητα 200.000) και η φωτογράφος σύζυγός του Véronique Guerrier Gavelle. Το δημοσιογραφικό ταξίδι κάλυψε τα νησιά Χίο, Λέσβο και Σάμο και είχε διάρκεια από τις 11 έως τις 19 Σεπτεμβρίου. Σκοπός του ταξιδιού ήταν οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι να ανακαλύψουν τα χαρακτηριστικά του κάθε προορισμού (ιστορία, τοπία, παραδόσεις, γαστρονομία, παραλίες, κλπ) και να τα αποτυπώσουν μέσα από ένα 7σέλιδο αφιέρωμα.

Οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στα νησιά, περιηγηθήκαν στα αξιοθέατα και στις παραλίες, ενημερώθηκαν για τις προσφερόμενες τουριστικές δραστηριότητες και απόλαυσαν την τοπική κουζίνα, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας, ο συντονισμός και η συνοδεία πραγματοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, τα Τμήματα Τουρισμού Π.Ε. Λέσβου, Π.Ε. Χίου και Π.Ε. Σάμου. Το σύνολο των μετακινήσεών τους καλύφθηκε από την Marketing Greece ενώ η φιλοξενία (διαμονή, διατροφή, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και ξεναγήσεις) καλύφθηκε από ιδίους πόρους της Περιφέρειας και από χορηγίες.

Πολλές ευχαριστίες εκφράζονται στην Marketing Greece καθώς επίσης στους τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις που προσέφεραν τη συνεργασία τους και χορηγίες για την πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού και πιο συγκεκριμένα:

 

  • Για τη Χίο τα ξενοδοχεία Volissos Holiday Homes και Porta di Marina, το Μουσείο Μαστίχας Χίου, τις επιχειρήσεις Θέρμαι Αγιασμάτων και Masticulture, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βολισσού, τον κύριο Σταμάτη Κάμπουρα και την κυρία Δάφνη Γωργιοπούλου.
  • Για τη Σάμο το ξενοδοχείο Doryssa Seaside Resort, τις επιχειρήσεις Speedy Rent a Car και Samos Outdoors, τον Ενιαίο Οινοποιητικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Σάμου, τα  εστιατόρια 3ΑΑΑ στους Μανωλάτες και Μερμιζέλι στο Πυθαγόρειο και τον καπετάν Ανδρέα Πασχάλη
  • Για τη Λέσβο το ξενοδοχείο Ηλιοτρόπιο, το κατάλυμα Ouzo Villas, η ταβέρνα Βαφειός, τα Therma Spa, η Lesvos Ride, το Μουσείο Ούζου Ισιδώρου Αρβανίτη, το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Αγ. Παρασκευής, ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, ο Φορέας Ανάπτυξης Πλωμαρίου.

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!