Μedia

20/05/2015 - 09:08

Η Λέσβος στη μεγαλύτερη ρωσόφωνη εφημερίδα της Ελλάδας

Δύο σελίδες αφιερώνει στην επίσκεψη του Ρώσου Συγγραφέα και Ποιητή, Μιχαήλ Ταρκόφσκι, στην Ελλάδα και στη Λέσβο, η μεγαλύτερη ρωσόφωνη εφημερίδα της Ελλάδας "Αθηναϊκός Κούριερ”.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα συνεργάζεται με μεγάλη ρωσική εφημερίδα.  Στο δισέλιδο άρθρο υπάρχουν φωτογραφίες από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Λέσβου και από το προσκύνημα του κ. Ταρκόφσκι στον Ταξιάρχη στο Μανταμάδο, καθώς και από τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Λέσβου κ. Σπύρο Γαληνό. 

Στο άρθρο αναφέρεται ότι η Λέσβος, το αποκαλούμενο και "νησί των Αγίων" ήταν μια αποκάλυψη για τον κ. Ταρκόφσκι. Στο άρθρο υπάρχει εκτενής αναφορά στην Αγιάσο, στον Ταξιάρχη στον Μανταμάδο, στην Καλλονή, στην Αγία Παρασκευή, στο Σίγρι και στα 2 μουσεία που επισκέφθηκε ο κ. Ταρκόφσκι, δηλαδή στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι.

Επίσης, υπάρχει αναφορά στο Επιμελητήριο Λέσβου, το οποίο οργάνωσε την επίσκεψη του κ. Ταρκόφσκι, από κοινού με το Κέντρο Πολιτισμού AVANGARDE, το οποίο επέλεξε να παρουσιάσει την πνευματική Λέσβο και όχι την άκρως τουριστική. Αναφέρονται με πολύ θετικά σχόλια οι συναντήσεις με τον Δήμαρχο Λέσβου κ. Σπύρο Γαληνό, τον Γεν. Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιαννέλλη και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μυρσινιά.

Δείτε βίντεο από την επίσκεψη :

Μοιράσου το άρθρο!