Μedia

07/07/2015 - 17:42

Η Λέσβος στο 1ο Κανάλι της Ρωσικής Τηλεόρασης

Ο

Δήμος Λέσβου και το Επιμελητήριο Λέσβου, κάνουν γνωστά τα παρακάτω:
Την ημέρα των εκλογών βρέθηκε στο νησί μας το 1ο Κανάλι της Ρωσικής Τηλεόρασης / Ρωσία – Planet, το οποίο βρισκόταν στην Ελλάδα για να καλύψει την πορεία της χώρας μας προς το δημοψήφισμα. Μετά από προτροπή της Αντιπροέδρου του Κέντρου Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΑΒΑΝΓΚΑΡΝΤ  κ. Κριτσέφσκαγια η δημοσιογράφος κ. Άσγια Γεμιλιάνοβα και το τηλεοπτικό συνεργείο του 1ου Καναλιού της Ρωσικής Τηλεόρασης,  ήλθαν στο νησί μας το πρωί της περασμένης Κυριακής. Την προσπάθεια του Καναλιού βοήθησε ο Αντιπρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων κ. Χατζηκυριάκος, ο Γεν. Γραμματέας του Επιμελητηρίου Λέσβου, κ. Εγγλέζος και ο κ. Κουλαγίνης.


Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Λέσβο, έλαβαν συνέντευξη από τον Δήμαρχο Λέσβου κ. Σπύρο Γαληνό, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Μυρσινιά, τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων κ. Χατζηκυριάκο και από τον Δ/ντή  του Ξενοδοχείου OLIVEPRESS στο Μόλυβο, κ. Πιτούλη.


Στη συνέντευξη του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις προσπάθειες που κάνει ο Δήμος Λέσβου για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα από την παράτυπη μετανάστευση χωρίς ουσιαστική βοήθεια κυρίως από την Ευρώπη.    Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου ανέπτυξε τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζει  το νησί μας τόσο στον τουριστικό τομέα, όσο και στην ανάπτυξη των εξαγωγών μας.  Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων αποσυνέδεσε την επίδραση της παράτυπης μετανάστευσης στον τουρισμό του νησιού μας αφού μιλούσε σε ξένο κανάλι και ανέφερε ότι η κατάσταση στις τράπεζες δεν επηρεάζει το τουριστικό προϊόν και τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους επισκέπτες μας.
Την ενημερωτική εκπομπή που έδειξε τη Λέσβο παρακολούθησαν εκατομμύρια τηλεθεατές όχι μόνο στη Ρωσία και σε  χώρες όπως το Καζακστάν και η Λευκορωσία, αλλά και σε όλο το κόσμο μέσω του καναλιού Russia /Planet. Σημειώνουμε ότι η προβολή της Λέσβου έγινε στο βασικό δελτίο ειδήσεων της Ρωσικής Τηλεόρασης. Το πρόβλημα της εισροής παράτυπων μεταναστών και προσφύγων, παρουσιάστηκε με σεβασμό και ενδιαφέρον προς τις προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμος Λέσβου, ενώ παράλληλα προβλήθηκαν πάρα πολύ καλά οι ομορφιές του νησιού μας και ο τουρισμός μας. Μάλιστα η κ. Γεμιλιάνοβα, πήρε συνέντευξη από τον κ. Πιτούλη, του OLIVE PRESS και μπήκε ακόμη και στην κουζίνα του ξενοδοχείου για να διαψεύσει τις ανυπόστατες φήμες που κυκλοφορούν σε ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα περί δήθεν ελλείψεων στην τροφοδοσία των ξενοδοχείων και των καταστημάτων. Όχι μόνο διαψεύστηκαν οι κακόβουλες φήμες, αλλά αναδείχτηκε η ποιότητα  των τοπικών προϊόντων, αλλά και η μοναδικότητα της κουζίνας του νησιού μας. Στο τρέιλερ του καναλιού θα παίζεται πλάνο από τη Λέσβο και συγκεκριμένα πλάνο από το Κάστρο της Μυτιλήνης, για έναν ολόκληρο χρόνο.
Η προσπάθεια που αφορά στη ρωσική αγορά έχει ξεκινήσει από το Επιμελητήριο Λέσβου σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΑΒΑΝΓΚΑΡΝΤ και τον Δήμο Λέσβου. Η πρώτη δημόσια εκδήλωση αυτής της προσπάθειας, ήταν η εκδήλωση προς τιμήν του Ρώσου Συγγραφέα και Ποιητή Μιχαήλ Ταρκόφσκι, που πήρε μεγάλη δημοσιότητα στη Ρωσία και προέβαλαν για πρώτη φορά την Λέσβο στη Ρωσία.
 

Δείτε το βίντεο:

 

 

Μοιράσου το άρθρο!