Μedia

17/04/2014 - 18:39

Καταγγελία για τους αναματεδότες στη θέση «Ουτζα» Μόριας - Επιστολή Δημάρχου

r /> Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, έστειλε στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, την παρακάτω επιστολή.

Προς: Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, οδός Λεωφ. Κηφισίας 60, 151 25, Μαρούσι.
    

Έχω την τιμή να σας ενημερώσω σχετικά με το υπ’ αριθμόν πρωτ. 10834/13.3.32014 έγγραφό σας, με θέμα την εγκατάσταση μη αδειοδοτημένων αναλογικών τηλεοπτικών αναμεταδοτών στη θέση «ΟΥΤΖΑ Μόριας» στη Μυτιλήνη, μετά την καταγγελία της κας Μυρσίνης Βοστάνη για εγκατάσταση των ως άνω αναμεταδοτών σε ιδιοκτησία της χωρίς την άδειά της, τα ακόλουθα:
Α. Το Σάββατο 12.4.2014 στην αίθουσα συνεδριάσεων του γραφείου της Δημοτικής Κοινότητας Μόριας, προς εξακρίβωση του πραγματικού – ιστορικού μέρους του εγγράφου σας πραγματοποίησα σύσκεψη των φορέων της ως άνω Δημοτικής Κοινότητας στην οποία παρέστησαν οι ακόλουθοι:
1.    Ο κ. Κώστας Δρακούλης, Πρόεδρος της Κοινότητας.
2.    Ο κ. Νικόλαος Τρακέλλης Δημοτικός σύμβουλος και τέως Πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου την αμέσως προηγούμενη δημοτική περίοδο.
3.    Ο κ. Σωτήριος Μαρινάτος του Παναγιώτη, σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας στην παρούσα δημοτική περίοδο καθώς επίσης και στις δύο προηγούμενες δημοτικές περιόδους.
4.    Ο κ. Φώτιος Παπαευστρατίου, επί 20 έτη Πρόεδρος της κοινότητας τα προηγούμενα έτη και άλλα 10 έτη σύμβουλος.
5.    Ο κ. Σωτήριος Μαρινάτος του Ευστρατίου, πρώην Πρόεδρος για ένα έτος της Κοινότητας και επτά έτη σύμβουλος κατά τα προηγούμενα έτη, Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Λέσβου και εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα της Κοινότητας αυτής και άλλων όμορων κοινοτήτων.
6.    Η κ. Μαριάνθη Μακρή, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μόριας.
7.    Η κα. Σοφία Φραγκάτου, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Μόριας.
8.    Ο κ. Δημήτριος Καμπάς, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιππικού Συλλόγου Μόριας.
9.    Ο κ. Ιωάννης Βατός, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ποιότητας Ζωής και Πολιτικής Προστασίας.
Β. Προς όλους τους προαναφερόμενους ανέγνωσα το ως άνω έγγραφό σας και ζήτησα πληροφορίες για το πώς έχουν τα πράγματα. Ως απάντηση έλαβα ότι γύρω στα 1970, ήτοι πριν τέσσερις δεκαετίες περίπου, ο αείμνηστος Παρασκευάς – Παριλής Βοστάνης, ιδιοκτήτης τότε του εν λόγω ακινήτου στη θέση «ΟΥΤΖΑ Μόριας» στη Μυτιλήνη επέτρεψε την τοποθέτηση ενός στύλου επί του οποίου προσαρμόστηκε αναμεταδότης τηλεοπτικού σήματος των τότε κρατικών τηλεοπτικών καναλιών, αργότερα δε και την κατασκευή ενός οικίσκου, όπως αυτός εικονίζεται στη φωτογραφία που μας αποστείλατε, για την εγκατάσταση των σύγχρονων αναμεταδοτών, προς αναμετάδοση των προγραμμάτων και των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. Μάλιστα δε το ρολόι της ΔΕΗ που είναι τοποθετημένο είναι στο όνομά του ως άνω και μέχρι σήμερα, αρκετά έτη μετά το θάνατό του οι λογαριασμοί έρχονται επ’ ονόματι του. Ο προαναφερόμενος ήταν ισχυρός οικονομικός παράγων της περιοχής. Οι δαπάνες δε για την εγκατάσταση των κεραιών και του οικίσκου έγιναν από τη Δημοτική Κοινότητα Μόριας. Η δε καταγγέλλουσα, κληρονόμος του ως άνω φιλοπάτριδος συμπατριώτη μας και αείμνηστου κ Βοστάνη, είναι απορίας άξιον να δηλώνει άγνοια περί των ως άνω πραγματικών γεγονότων τελεσθέντων υπό του δικαιοπαρόχου της, χάριν του γενικότερου τοπικού συμφέροντος των συμπατριωτών του.
Γ. Σημειώνεται ότι η Κοινότητα αυτή βρίσκεται στο ανατολικό μέρος του νησιού και ακριβώς απέναντι από τις μικρασιατικές ακτές. Όλη δε η ανατολική ακτογραμμή του νησιού μας κατακλύζεται σήμερα από τις εκπομπές των τουρκικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών. Αυτά ως προς το πραγματικό.
Δ. Επί του νομικού μέρους ουδέν έχω να απαντήσω αφού εσείς ελέγξατε το θέμα.
Ε. Σε περίπτωση που οι προαναφερόμενοι μη αδειοδοτημένοι αναλογικοί τηλεοπτικοί αναμεταδότες καθαιρεθούν, τότε ολόκληρη η περιοχή της Μόριας και όχι μόνο, θα περιέλθει υπό την πλήρη επικυριαρχία των τουρκικών τηλεοπτικών σταθμών επί βλάβη του εθνικού συμφέροντος, εξ’ αιτίας της ασκούμενης γνωστής ποικίλης μορφής τουρκικής προπαγάνδας. Γι’ αυτό παρακαλώ να μου δοθεί η δυνατότητα να σας επισκεφτώ στην Αθήνα για να σας εξηγήσω το θέμα δια ζώσης και μέχρι τότε να μου χορηγηθεί μια σχετική παράταση χρόνου. Η μόνη εφικτή λύση είναι να υποχρεωθεί η DIGEA, η οποία εκπροσωπεί τους κεντρικούς ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς καθώς και τη δημόσια τηλεόραση να επισπεύσει την έλευσή της εδώ, όπως και στο παρελθόν σας έχουμε ζητήσει.
Επιπροσθέτως δε σημειώνω ότι θα δημιουργηθεί τεράστια κοινωνική αναστάτωση, δεδομένης και της έναρξης της προεκλογικής περιόδου των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευροεκλογών και σ’ αυτή την περίπτωση οι ευθύνες δε θα βαρύνουν εμέ και το Δήμο αλλά τους κεντρικούς πολιτικούς και πολιτειακούς θεσμούς, οι οποίοι θα κληθούν  να λογοδοτήσουν για την τέτοια δυσμενή μεταχείριση της εν λόγω περιοχής και του νησιού μας.
Εν αναμονή απαντήσεώς σας
                                                   Διατελώ εν τιμή

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΣΒΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Φ. ΒΟΥΝΑΤΣΟΣ

Μοιράσου το άρθρο!