Μedia

17/08/2016 - 17:58

Ψάχνονται για το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ1

Μετά τις 20 Αυγούστου θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις στην ΕΡΤ και θα ληφθούν οι αποφάσεις για το νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα. Υπό ανασχεδιασμό είναι η απογευματινή και η νυχτερινή ζώνη, ενώ προβληματισμός υπάρχει για το αν θα συνεχίσει την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ο Πάνος Χαρίτος.

Σχέδια επί χαρτού γίνονται πολλά και από πολλούς, αλλά αποφάσεις δεν υπάρχουν, ειδικά για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Υπάρχουν οπαδοί της ιδέας πως πρέπει να μετακινηθεί από το δελτίο ο Πανος Χαρίτος και να αντικατασταθεί από γυναίκα παρουσιάστρια, χωρίς σχολιασμό, με τον δημοσιογράφο να αναλαμβάνει τις συζητήσεις που θα ακολουθούν. Στο Χαρίτο χρεώνουν πως είναι πολύ «βαρύς» για το δελτίο ειδήσεων, αν και παραδέχονται πως γνωρίζει τα θέματα, σε αντίθεση με τους/τις υποψήφιους/ες για τη θέση.
Από την άλλη πλευρά, ο Πάνος Χαρίτος με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ έπεσε στα βαθιά, σε ένα είδος δημοσιογραφίας που δεν το γνώριζε και χωρίς να έχει ουσιαστική υποστήριξη στάθηκε με αξιοπρέπεια στη θέση, καλύπτοντας με επάρκεια τα σημαντικά και διεθνή γεγονότα. Αν τελικώς προκριθεί η λύση της αλλαγής, είναι πιθανό να δοκιμαστεί η Μαριλένα Κατσίμη.
Η ΕΡΤ1 θα αποκτήσει έντονα ενημερωτικό χαρακτήρα με δελτία ειδήσεων και εκπομπές από τις 6 το απόγευμα ως και μετά τα μεσάνυχτα. Ενδέχεται να υπάρχει μια καλή σειρά στο prime time ή να βγει στον αέρα μια ακόμη ενημερωτική εκπομπή.
Μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ από το Champions League, είναι πιθανόν οι αθλητικές εκπομπές να μετακινηθούν στην ΕΡΤ2, η οποία θα φιλοξενεί και τις υποχρεώσεις του φορέα έναντι των πολιτικών κομμάτων. Η ΕΡΤ2 θα μεταδίδει όλες τις πολιτιστικές εκπομπές μαζί με σειρές και ταινίες. Μερίδιο από τις πολιτικές υποχρεώσεις θα πάρει και η ΕΡΤ3. Θα υπάρξουν συνεργασίες και με ξένα δίκτυα, ενώ θα ενισχυθεί και η συνεργασία με το ελληνικό Euronews αποκτώντας το δικαίωμα μετάδοσης των ρεπορτάζ.
Το πρόβλημα στον ενημερωτικό τομέα της ΕΡΤ παραμένει στην οργάνωση του ρεπορτάζ και της παραγωγής των ειδήσεων και στον… εξαναγκασμό των εργαζομένων να αποδώσουν.
 
 

Μοιράσου το άρθρο!