Μedia

02/02/2016 - 06:32

ΣΕΜΜΕΛ: Απεργία δημοσιογράφων την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου

Το Σωματείο Εργαζομένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου συμμετέχει στην 24η Πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν οι Ενώσεις και οι Ομοσπονδίες στο χώρο του Τύπου για την Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2016 ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα Κατρούγκαλου.

 
Οι μνημονιακές πολιτικές που ακολουθούνται πιστά τα τελευταία χρόνια έχουν οδηγήσει όλους μας στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση, εγκαθιδρύοντας μισθούς πείνας, τινάζοντας στον αέρα τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και διογκώνοντας την ανεργία στα ύψη.
 
Οι εργαζόμενοι στον κλάδο  των μέσων ενημέρωσης έχουν δεχτεί και δέχονται την μεγαλύτερη επίθεση που έγινε τα τελευταία χρόνια με χιλιάδες απολύσεις, απανωτές μειώσεις μισθών, εξαντλητικά ωράρια εργασίας και στραγγαλισμό των εναπομεινάντων εργασιακών τους δικαιωμάτων ενώ και η μαύρη εργασία έχει θεριέψει. 
 
Μέσα σ αυτό το τοπίο έρχεται το κατασκεύασμα Κατρούγκαλου για να ισοπεδώσει ότι έχει ακόμα μείνει όρθιο με τις καταστροφικές επιπτώσεις που επιφυλάσσει για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ καθώς εκτός των άλλων μειώνει και τους μισθούς με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.
 
Το Σ.Ε.Μ.Μ.Ε.Λ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στα Μ.Μ.Ε. της Λέσβου να αγωνιστούν για την ανατροπή αυτών των σχεδίων που θέλουν να οδηγήσουν όλους μας στην πλήρη εξαθλίωση επιβραβεύοντας την εργοδοτική αυθαιρεσία και τη μαύρη εργασία.
 
Διεκδικούμε δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας. Ζητάμε συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των εργαζομένων στα ΜΜΕ και της Ενημέρωσης.
 
 
 
 
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:
 
•Να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό έκτρωμα Κατρούγκαλου.
 
•Καμία σκέψη για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.
 
• Την υπογραφή και προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την υποχρεωτική εφαρμογή τους σε όλα τα Μ.Μ.Ε..
 
• Την επαναφορά του Νόμου 1876/90 για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.
 
• Την απαγόρευση των απολύσεων με νομοθετική ρύθμιση.
 
• Την ανατροπή των ατομικών συμβάσεων, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, των αμοιβών ελεημοσύνης, της επισφαλούς κακοπληρωμένης και ανασφάλιστης εργασίας σε εφημερίδες, περιοδικά, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενημερωτικά sites και portals, τις περικοπές στους μισθούς.
 
•Να απορριφθεί κάθε σκέψη για κατάργηση ή αλλαγή του 1264/1982.
 
• Την επιστροφή των κλεμμένων, μέσω PSI, καθώς και των απωλειών από το «τζογάρισμα» των αποθεματικών στα Ταμεία μας.
 
• Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων όλων των εργαζόμενων στο χώρο του τύπου.
 
Το Σ.Ε.Μ.Μ.Ε.Λ. καλεί όλες και όλους τους εργαζόμενους στο χώρο της Ενημέρωσης, να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργία της 3 Φλεβάρη 
 
Για να πούμε ένα βροντερό ΟΧΙ:
   στη μετατροπή μας σε σύγχρονους δούλους,
   στο τελειωτικό χτύπημα στα Ταμεία μας,
   στη μετατροπή της χώρας σε «ειδική οικονομική ζώνη»,
   στην καταβαράθρωση της αξιοπρέπειας μας.
 
ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
Από το Διοικητικό Συμβούλιο

Μοιράσου το άρθρο!