Μedia

19/08/2016 - 08:38

Στις 30 Αυγούστου η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες

Η

οριστική ημερομηνία διεξαγωγής της δημοπρασίας για τις τέσσερις γενικού περιεχομένου πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικές άδειες “κλείδωσε”: Στις 30 Αυγούστου θα ξεκινήσει η διαδικασία, που θα αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο μετά από 27 χρόνια “στον αέρα”.

 
Η διαδικασία της δημοπρασίας θα διαρκέσει 16 ώρες τουλάχιστον, αλλά μπορεί να “τραβήξει” ακόμη και δύο ημέρες και θα πραγματοποιηθεί με τη “σφραγίδα” της Singular Logic, της εταιρείας που μεταδίδει τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών.
Παρά τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις από καναλάρχες και τις προσπάθειες να δημιουργηθούν προσκόμματα στην τελική ευθεία, ο κύβος έχει λοιπόν πλέον ριφθεί.
Η Ειδική Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού, απέστειλε ειδικότερα σήμερα στους εννέα υποψηφίους το ατομικό δελτίο συμμετοχής στη δημοπρασία, η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη 30 Αυγούστου 2016 στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Φραγκούδη 11 και Αλ. Πάντου, Καλλιθέα.
“Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θα συνεχίσει να υπηρετεί τον θεσμικό της ρόλο με στόχο την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος. Η ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας δεν συμμετέχει σε παιχνίδια δημιουργίας εντυπώσεων και λογοδοτεί μόνο στους πολίτες. Υπενθυμίζουμε δε ότι ανεβάζει στην Διαύγεια όλες τις διοικητικές πράξεις και αποφάσεις που λαμβάνει”, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος.
“Τα μυθεύματα, οι εικασίες, τα αυθαίρετα συμπεράσματα, οι περισπούδαστες ασχετοσύνες και τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας αποδεικνύουν απλώς ότι κάποιοι έχουν αποφασίσει να παραχαράξουν την αλήθεια, με στόχο την μη διεξαγωγή του διαγωνισμού αλλά και την συστηματική παραπλάνηση των πολιτών”, πρόσθεσε ο κ.Κρέτσος, καταλήγοντας:
“Η προσπάθεια της κυβέρνησης αφορά στη χορήγηση νομίμων τηλεοπτικών αδειών ύστερα από 27 χρόνια ανομίας και παραβίασης βασικών αρχών του κράτους δικαίου. Σε αυτήν την κατεύθυνση συνεχίζουμε και ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες με επιτυχία και με απόλυτη διαφάνεια.
Αυτό θα πρέπει να το πάρουν απόφαση όσοι υπερασπίζονται ακόμη την ανομία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Τα ψέματα τελείωσαν”.
Η μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων της Γραμματείας θα αποτελέσει το «στρατηγείο» της Επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού και των ανθρώπων της υπηρεσίας που θα συνδράμουν το έργο της Θα αξιοποιηθούν επίσης πολλά γραφεία του προσωπικού, τα οποία θα διαμορφωθούν κατάλληλα ώστε να διευκολύνουν την πορεία του διαγωνισμού και θα σφραγιστούν.
Το μοναδικό που θα «συνδέει» την αίθουσα και τα «αρχηγεία» θα είναι το κλειστό σύστημα παρακολούθησης, το οποίο εγκαταστάθηκε μετά από αυτοψία και μελέτη των ειδικών συνθηκών διεξαγωγής της δημοπρασίας από υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.
Μερικές ημέρες πριν, το κτίριο στη συμβολή Φραγκούδη και Πάντου θα αδειάσει. Οι υπηρεσίες του θα αναστείλουν προσωρινά τη λειτουργία τους ώστε να μπορεί το  διαπιστευμένο προσωπικό να ασχοληθεί απερίσπαστα με τον ιστορικό διαγωνισμό.
Όπως, χαρακτηριστικά αναφέρουν πηγές της ΓΓΕΕ, «τα πάντα θα πρέπει να λειτουργούν στην εντέλεια. Τις ημέρες κατά τις οποίες θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός μέσα στο κτίριο θα βρίσκονται αποκλειστικά και μόνο όσοι ασχοληθούν με αυτόν, όσοι ‘τρέχουν’ τη διαδικασία όλους αυτούς τους μήνες. Όλοι οι υπόλοιποι θα… απόσχουν!».
 
news247.gr

Μοιράσου το άρθρο!