Μedia

25/11/2014 - 08:11

Στο ΕΣΠΑ και η οικογένεια "Κλικ-Κλου" της Digea! - Γράφει ο ΕΡΜΗΣ

Β

λέπω τη διαφήμιση της Digea όπου με έμφαση αναφέρεται σε ψηφιακή κάλυψη της στο 98% της ελληνικής επικράτειας. Ναι, αλλά όμως υπάρχει και το 2%. Μ΄ αυτό ποιος ασχολείται; Είναι δυνατόν σε μια ελεύθερη κοινωνία όπως της Ελλάδας, με το έτσι θέλω να κόβεται σε ομάδες πολιτών η πρόσβαση τους στα ελεύθερα κανάλια; Και να ωθούν τους ανθρώπους   είτε στον OTE TV είτε στην NOVA καταβάλλοντας βέβαια το σχετικό χαράτσι! Και όχι μόνο αυτό. Την ίδια πληρώνουν και το ανάλογο τέλος στον λογαριασμό της ΔΕΗ!!
 Στην Digea δόθηκε το μονοπώλιο της ψηφιακής τηλεόρασης. Αυτή από κει και πέρα είχε  την υποχρέωση της κάλυψης όλης της επικράτειας. Εάν δεν μπορούσε ή εμφανιζόταν προβλήματα στην ψηφιακή κάλυψη, θα έπρεπε το κράτος ή να τα έλυνε ή να έδινε τη δυνατότητα πρόσβασης των περιοχών αυτών σε αναλογικό σήμα μέχρι αυτά να επιλύονταν. Εδώ στη Λέσβο υπάρχουν χωριά που δεν καλύπτονται από την DIGEA με αποτέλεσμα οι ηλικιωμένοι, κυρίως, κάτοικοι να νοιώθουν πράγματατι εγκαταλειμμένοι. Και το  κράτος δυστυχώς σφυρίζει αδιάφορα μεταφέροντας το πρόβλημα στην τοπική αυτοδιοίκηση! Η οποία κάτω από το βάρος της πίεσης, δεδομένο ότι η τηλεόραση είναι πλέον η μοναδική πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας για το πολύ κόσμο, να προσπαθεί να βρει λύσεις. Και πως θα βρεθεί λύση; Με τα …..ΕΣΠΑ!
Μέχρι πότε όμως η δική μας ανικανότητα θα καλύπτεται από τα προγράμματα ΕΣΠΑ;  Μέχρι πότε τα ΕΣΠΑ θα είναι το άλλοθι της ανικανότητας των εκάστοτε «αρμοδίων»;

ΕΡΜΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!