Μedia

16/05/2018 - 18:10

Συναντήσεις δημοσιογράφων Λέσβου με Εισαγγελέα Πρωτοδικών & Αστυνομικό Διευθυντή - Κατήγγειλαν τις επιθέσεις απο ακραίους κύκλους

Συναντήσεις με τον Εισαγγελέα πρωτοδικών Μυτιλήνης και τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Βορείου Αιγαίου είχαν σήμερα στη διάρκεια της τρίωρης στάσης εργασίας τους οι δημοσιογράφοι και οι λοιποί εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης της Λέσβου. Κατά τις συναντήσεις αυτές εξέθεσαν στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης και της Προστασίας του Πολίτη τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια της εργασίας τους από τις συνεχείς και εντεινόμενες το τελευταίο διάστημα επιθέσεις που δέχονται από ακραίους κύκλους. Επίσης κατήγγειλαν την ατιμώρητη ως σήμερα αυτή πρακτική και την επίσης ατιμώρητη διασπορά ψευδών ειδήσεων από ακροδεξιά στοιχεία που διχάζουν την κοινωνία.


Όπως σημείωσαν τα παραβατικά αυτά στην πλειοψηφία τους άτομα, τους έχουν στοχοποιήσει και συστηματικά βάλλουν εναντίον τους, είτε με κατασκευασμένες, ψευδείς «ειδήσεις» που διασπείρουν στο διαδίκτυο είτε επιχειρώντας με προπηλακισμούς, απειλές και χρήση της βίας να τους αποβάλλουν από το δημόσιο χώρο, ώστε να δρουν «ανενόχλητοι», χωρίς να καταγράφονται.
Τόσο ο Εισαγγελέας, όσο και ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου άκουσαν με προσοχή τους προβληματισμούς τους, λαμβάνοντας υπόψη όπως τόνισαν συγκεκριμένα περιστατικά που τους γνωστοποιήθηκαν.
Τη συμπαράστασή της στους δημοσιογράφους της Λέσβου εξέφρασε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ): «H ΠΟΕΣΥ στηρίζει τους συναδέλφους στη Λέσβο και καταδικάζει τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας σε βάρος τους, τα οποία παίρνουν όλο και πιο επικίνδυνες διαστάσεις. Οι συνάδελφοι έχουν πολλές φορές απειληθεί, προπηλακιστεί, ενώ έχουν γίνει προσπάθειες καταστροφής του υλικοτεχνικού τους εξοπλισμού. Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι δημοσιογράφοι, ιδιαιτέρως της Μυτιλήνης, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα κλίμα τρομοκρατίας που δημιουργούν ακραίοι κύκλοι επιδιώκοντας την αναταραχή και την ανωμαλία στην τοπική κοινωνία» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.


Το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ στέκεται στο πλευρό της ΕΣΗΕΠΗΝ και καλεί τα αρμόδια υπουργεία και τους εκπροσώπους των αρχών να προστατεύουν την ελευθεροτυπία και τους λειτουργούς της, όπως έχουν υποχρέωση από τους νόμους και το σύνταγμα της χώρας.»

 

Στρατής Μπαλάσκας / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο!