Μedia

21/07/2014 - 13:36

VISIT MOLYVOS το νέο free press από το Φορέα Τουρισμού Μολύβου

yle="text-align: justify;">Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου κυκλοφόρησε το καινούργιο free press για το 2014, με την ονομασία “VISIT MOLYVOS”. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το 24σέλιδο έντυπο καλύπτει όλους τους τομείς ενδιαφέροντος των επισκεπτών, μιας και είναι ένας πλήρης οδηγός για τον Μόλυβο, τη γύρω περιοχή, αλλά και σχεδόν όλο το νησί. Ακολουθώντας πάντα το νέο marketing plan και brand name “THE OTHER AEGEAN”, που διαφοροποιεί τον προορισμό και τον καθορίζει ως Διακριτό Τουριστικό Προορισμό, το έντυπο βασίζεται στην ανάπτυξη των κάθετων αγορών που παρουσιάζουν τα  ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προορισμού, υπηρετώντας την ανταγωνιστικότητα και εξασφαλίζοντας την μοναδικότητά του.

     Το δίγλωσσο έντυπο, προσεγμένο στην κάθε του σελίδα, παρουσιάζει τον Μόλυβο και τη γύρω περιοχή μέσα από τις προσωπικές εμπειρίες των ανθρώπων που αγαπούν το νησί. Επισκέπτες αλλά και κάτοικοι, επαγγελματίες και φίλοι του Μολύβου και της Λέσβου καταθέτουν τις εμπειρίες τους με κείμενα που αναδεικνύουν την υπεροχή του τόπου μας. Μέσα από τα μάτια και τα βιώματα ανθρώπων που ζουν, έχουν ζήσει ή έχουν επισκεφτεί τον Μόλυβο και το νησί. Παράλληλα, το έντυπο παρέχει κάθε αναγκαία και πολύτιμη πληροφορία στον επισκέπτη, έτσι ώστε να έχει πλήρη εικόνα των χαρακτηριστικών και των υπηρεσιών της περιοχής. 

     Με κεντρικό θέμα την 3η Θερινή Ακαδημία Κιθάρας ΑΡΙΩΝ που θα γίνει στο Μόλυβο από 1 έως 6 Αυγούστου, το έντυπο καλεί τον επισκέπτη να υποδεχτεί μουσικούς από όλες τις γωνιές της Ελλάδας αλλά και εξαίρετους καλλιτέχνες από το εξωτερικό, σε μία διεθνή συνάντηση για τη μουσική στην πατρίδα του πρώτου κιθαρωδού Αρίωνα. Οι δράσεις είναι φέτος εμπλουτισμένες και δίνουν έμφαση στη συλλογική δημιουργία: συνάντηση κιθαριστικών συνόλων, σύμπραξη κιθαριστών με την ορχήστρα εγχόρδων Ionian Camerata από την Κέρκυρα, τρεις διαγωνισμοί, σεμινάρια, εργαστήρια, θεματικές διαλέξεις, συναυλίες, παράλληλες δραστηριότητες. Επίσης, για πρώτη φορά, ο «Αρίων» απευθύνεται σε μικρότερες ηλικίες που δεν είχαν έως τώρα απαραίτητα επαφή με τη μουσική, διοργανώνοντας μουσικοθεατρικό εργαστήρι για παιδιά από 7 έως 12 ετών.

    Στη συνέχεια ο επισκέπτης, μέσα από τις σελίδες του VISIT MOLYVOS 2014, προσκαλείται να κάνει μια βόλτα στον Μόλυβο και το νησί, να μάθει για το παρελθόν και να ζήσει το παρόν. Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες προσθέτουν στην εικονική αυτή περιήγηση του τόπου και αποτυπώνουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

    Η φωτογραφική και ιστορική περιήγηση περιλαμβάνει μοναστήρια, παραδοσιακοί οικισμοί, αρχαία και πολιτιστικά μνημεία, μουσεία, εξαίρετα δείγματα αρχιτεκτονικής, κάστρα, πολιτιστικά κέντρα, παραλίες, δραστηριότητες και πλήθος τουριστικών υπηρεσιών.

     Η ενότητα της γαστρονομίας είναι φέτος εμπλουτισμένη με την παρουσία ντόπιων παραγωγών που κατέχουν μια ξεχωριστή θέση στο έντυπο, θέλοντας έτσι να δώσουμε βαρύτητα στη γαστριμαργική υπεροχή της Λέσβου. Στο έντυπο επίσης αναφέρεται το φυλλάδιο των αρχαιολογικών ανασκαφών για τον Μόλυβο, καθώς και το καινούργιο φυλλάδιο του Φορέα Τουρισμού Μολύβου για τις περιπατητικές και ποδηλατικές διαδρομές της Βορείου Λέσβου. Οι περιπατητικές και ποδηλατικές διαδρομές στη μαγευτική φύση της περιοχής αναφέρονται με λεπτομέρεια, καθώς και οι παγκοσμίου φήμης τοποθεσίες, παρατήρησης πουλιών με χάρτη για την κατανόηση των περιοχών. Η ενότητα παραλίες με έμφαση στον καταδυτικό τουρισμό και η ενότητα ευεξία, με αναφορά στα ιαματικά λουτρά και στη γιόγκα, αποσκοπούν στην ενίσχυση αυτών των μορφών εναλλακτικού τουρισμού, παρουσιάζοντας προσωπικές μαρτυρίες επισκεπτών που ανακάλυψαν τη μοναδικότητα του «THE OTHER AEGEAN».

     Μία καινούργια ενότητα καλύπτει την ανάγκη του επισκέπτη να γνωρίσει υπηρεσίες που προσφέρονται στο νησί, πληροφορίες για τα επισκέψιμα πολιτιστικά κέντρα καθώς και πληροφορίες για τους ενεργούς συλλόγους του Μολύβου που προσφέρουν στην κοινότητα με δράσεις και εκδηλώσεις που διατηρούν ήθη, έθιμα και τη ψυχή μας αναλλοίωτη.

Τα πολιτιστικά δρώμενα αναφέρονται με λεπτομέρεια προς το τέλος του εντύπου και ενημερώνουν τον επισκέπτη για τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού. Το έντυπο ολοκληρώνει ένας ολοκληρωμένος χάρτης - οδηγός με όλα τα μέλη του Φορέα, καταστήματα, καταλύματα και υπηρεσίες που έχουν σχέση με τον τουρισμό.

     Το καινούργιο free press για το 2014 με την ονομασία «Visit Molyvos» του Φορέα Τουρισμού Μολύβου διανέμεται δωρεάν από το γραφείο του Φορέα, τα δημοτικά τουριστικά γραφεία, τουριστικά πρακτορεία, σημεία πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος και φυσικά από όλα τα καταλύματα, εστιατόρια και καταστήματα των μελών του Φορέα.                                                                                    

Μοιράσου το άρθρο!