Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

22/09/2011 - 14:28

O Δήμαρχος Λέσβου συγχαίρει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας για την πρωτιά του

Ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτριος Φ. Βουνάτσος συγχαίρει θερμά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου για την  επιτυχία του να αξιολογηθεί από την UNESCO, στα πλαίσια του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων, ως κορυφαίο Ευρωπαϊκό Γεωπάρκο, με αποτέλεσμα την ανανέωση συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων για την περίοδο 2011-2014.

Βάσει της τελικής έκθεσης του Γραφείου Γεωπάρκων της UNESCO, τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του φακέλου προόδου που υποβλήθηκε και της επιτόπιας επίσκεψης στη Λέσβο των εμπειρογνωμόνων της UNESCO, για την ποιότητα των υποδομών και το επίπεδο των προσφερομένων υπηρεσιών του Γεωπάρκου Απολιθωμένου Δάσους, ήταν απολύτως θετικά. Παρουσιάζει υψηλού επιπέδου λειτουργία σε όλους τους τομείς και τα αποτελέσματά της εκτιμώνται ιδιαίτερα τόσο από τους επισκέπτες της περιοχής όσο και από τις τοπικές αρχές. Το Απολιθωμένο Δάσος αποτελεί κορυφαίο παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής (best practice) για όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων.

Ο Δήμαρχος Λέσβου συγχαίρει, επίσης, τη Διοίκηση και το προσωπικό του Μουσείου για το υψηλό επίπεδο λειτουργίας του Γεωπάρκου Απολιθωμένου Δάσους και τις προσπάθειες που καταβάλει το Μουσείο για  την ανάπτυξη του τουρισμού και την προβολή της Λέσβου. Τέλος, ευχαριστεί τον Καθηγητή και Διευθυντή του Μουσείου Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου κ. Νίκο Ζούρο για την από 19.9.2011 ευχαριστήρια επιστολή του προς τον Δήμαρχο Λέσβου για τη βοήθεια που πρόσφερε κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης και τη συνάντηση με τους αξιολογητές, η οποία συνέβαλε στη θετική αυτή εξέλιξη.

Μοιράσου το άρθρο!