Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

12/02/2016 - 16:47

5.500 επισκέψεις στο «Δάσος κάτω από τον Δρόμο»

Με μεγάλη επιτυχία και με μεγάλη προσέλευση του κοινού παρουσιάζεται η έκθεση «Το ΔΑΣΟΣ κάτω από τον ΔΡΟΜΟ» στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα, ήδη από τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας της. Περισσότερα από 5.500 άτομα όλων των ηλικιών επισκέφτηκαν την έκθεση από 25 Ιανουαρίου 2016 που πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της μέχρι σήμερα και γνώρισαν τα μοναδικά ευρήματα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου που ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια των σωστικών ανασκαφών κατά τη διάρκεια διάνοιξης του νέου οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου.

 

Από την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016 στo πλαίσιο της έκθεσης θα ξεκινήσει στο Ίδρυμα Ευγενίδου η παρουσίαση της ψηφιακής εφαρμογής «Από τις ηφαιστειακές εκρήξεις στην αιωνιότητα» με την υποστήριξη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Αντικείμενο της ψηφιακής εφαρμογής «Από τις ηφαιστειακές εκρήξεις στην αιωνιότητα», η οποία αποτελεί την πρώτη του κύκλου ψηφιακών εφαρμογών που πλαισιώνουν της έκθεση «Το ΔΑΣΟΣ κάτω από τον ΔΡΟΜΟ», είναι η ενημέρωση για το φαινόμενο της ηφαιστειακής δραστηριότητας, η γνωριμία του κοινού με τα μεγάλα ενεργά ηφαίστεια του Ελληνικού Αρχιπελάγους και το ρόλο της ηφαιστειακής δραστηριότητας στη διαμόρφωση του ελληνικού χώρου. Μέσα από την ψηφιακή εφαρμογή παρουσιάζεται η δημιουργία του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και η διαδικασία της απολίθωσης που δημιούργησε τα απολιθώματα. Παρουσιάζονται επίσης καθώς και ένα μεγάλο πλήθος ηφαιστειακών γεωμνημείων του Αιγαίου, αποτέλεσμα της έντονης ηφαιστειακής δραστηριότητας πριν από πολλά εκατομμύρια χρόνια. Η δραστηριότητα των ηφαιστείων συνεχίζει ακόμα και σήμερα, μετατοπισμένη προς τα νότια, στα νησιά του ηφαιστειακού τόξου του Νοτίου Αιγαίου (Νίσυρος, Σαντορίνη, Μήλος, Πόρος, Μέθανα, Λουτράκι Κορινθίας) δημιουργώντας εντυπωσιακές γεωμορφές και κάνοντας τη χώρα μας ένα ζωντανό γεωλογικό εργαστήρι, χαρίζοντάς μας μεγάλο αριθμό φυσικών πόρων, όπως εκτεταμένα γεωθερμικά πεδία και θερμές πηγές, ορυκτά και μεταλλεύματα.

Οι παρουσιάσεις πραγματοποιούνται καθημερινά στα πλαίσια της επιστημονικής ενημέρωσης των επισκεπτών και των μαθητών σχολείων που επισκέπτονται την έκθεση «Το ΔΑΣΟΣ κάτω από τον ΔΡΟΜΟ» στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

 

Μοιράσου το άρθρο!