Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

13/02/2012 - 17:20

Το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου στην 16η Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΕΜΙΤΤ στην Κωνσταντινούπολη

Προβολή του Απολιθωμένου Δάσουςστη 16η Διεθνή Τουριστική έκθεση ΕΜΙΤΤ  στην Κωνσταντινούπολη

 

Σημαντικές επαφές, μεγάλο ενδιαφέρον και δυνατότητες προσέλκυσης επισκεπτών

 

Με επιτυχία και μεγάλη προβολή του Απολιθωμένου Δάσους ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Μουσείου στη 16η Διεθνή Τουριστική Έκθεση EMITT (East Mediterranean International Travel and Tourism Exhibition) που πραγματοποιήθηκε από 9 έως 12 Φεβρουαρίου 2012 στην Κωνσταντινούπολη με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Την έκθεση επισκέφτηκαν ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας κ. Ertuğrul Günay, ο Dr. Bandar Fahad Al-Fehaid, Πρόεδρος του Αραβικού Οργανισμού Τουρισμού του Συνδέσμου Αραβικών Κρατών και μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού UNWTO, ο οποίος θαύμασε τα απολιθώματα και ενημερώθηκε από το Διευθυντή του Μουσείου Αναπλ. Καθ. Νίκο Ζούρο για τη μοναδικότητα του Απολιθωμένου Δάσους και τις δράσεις του Γεωπάρκου Απολιθωμένου Δάσους, ενώ ιδιαίτερα ενθουσιασμένος δήλωσε από την επίσκεψή του στην έκθεση και ο κ. Mustafa Ica, Δήμαρχος της πόλης Kutahya από την Τουρκία.

Την έκθεση του Απολιθωμένου Δάσους επισκέφτηκαν ακόμα πολλοί δημοσιογραφοι από τηλεοπτικά δίκτυα και εφημερίδες, επίσημοι τόσο από την Τουρκία όσο και από όλο τον κόσμο, σημαντικά στελέχη του παγκόσμιου τουρισμού καθώς και πολλοί ενδιαφερόμενοι για το Απολιθωμένο Δάσος.  Ενώ εκτεταμένη τηλεοπτική συνέντευξη για την Λέσβο και το Απολιθωμένο δάσος μεταδόθηκε χτες Κυριακή στις 13.00 από το Τηλεοπτικό δίκτυο ΤΡΤ.

Το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου παρουσιάστηκε στο ειδικό περίπτερο παρουσίασης της Λέσβου από την Επικοινωνία Αιγαίου Α.Ε., το οποίο είχε σχεδιαστεί ειδικά για την έκθεση. Η συμμετοχή του Μουσείου περιλάμβανε την παρουσίαση της έκθεσης απολιθωμάτων «Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου – Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης», με στόχο τη γνωριμία του κοινού με το μοναδικό Φυσικό Μνημείο που διαθέτει η Λέσβος και την προσέλκυση επισκεπτών.

Η έκθεση, η οποία περιλάμβανε συλλογή μοναδικών και σπάνιων απολιθωμάτων, τμημάτων απολιθωμένων κορμών, ξύλου και φύλλων τα οποία παρουσιάζουν τον πλούτο των ευρημάτων του Απολιθωμένου Δάσους και πιστοποιούν την μοναδικότητά του ως Διατηρητέο μνημείο της Φύσης, εντυπωσίασε τους επισκέπτες της. Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν στο κοινό σε τρεις γλώσσες (τουρκικά, αγγλικά και ελληνικά) ενώ παράλληλα παρουσιάστηκε οπτικοακουστική προβολή για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους. Ιδιαίτερα θετικά σχόλια προκάλεσε η προετοιμασία του Μουσείου, το οποίο παρείχε τη δυνατότητα ξεναγήσεων στην έκθεση και ενημέρωση του κοινού στην τουρκική γλώσσα. Το Μουσείο προετοίμασε επίσης ειδικά για την έκθεση καλαίσθητο έντυπο στην τουρκική γλώσσα με πληροφορίες για τα εκθέματα, ενώ ενημερωτικό φυλλάδιο για την προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας διανεμήθηκε σε όλους τους επισκέπτες.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης για την προβολή της Λέσβου και του Απολιθωμένου Δάσους, ο Διευθυντής του Μουσείου Αναπλ. Καθ. Ν. Ζούρος παρουσίασε τις δυνατότητες γεωτουρισμού και τη Λέσβο ως ελκυστικό προορισμό με βασικούς πυλώνες τη φύση και  τον πολιτισμό κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που οργανώθηκε την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου με θέμα το Απολιθωμένο Δάσος και την ιδιαίτερη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της Λέσβου. Επίσης, έδωσε συνέντευξη σε πολλούς δημοσιογράφους και πραγματοποίησε σειρά επαφών και συζήτησε τις δυνατότητες σύσφιξης της συνεργασίας σε θέματα τουρισμού,

Η παρουσίαση του Απολιθωμένου Δάσους στη 16η Διεθνή Τουριστική Έκθεση EMITT στην Κωνσταντινούπολη αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα για την προβολή του Απολιθωμένου Δάσους και της Λέσβου στην παγκόσμια τουριστική κοινότητα.

--------------------------------------------------------------------------

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ 

1.  Η έκθεση του Απολιθωμένου δάσους στο περίπτερο προβολής της Λέσβου της Επικοινωνίας Αιγαίου ΑΕ γνώρισε μεγάλη δημοσιότητα απο τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης- Συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο ΤRΤ.

------------------------------------------------------------------------------------ 2. Ενδιαφέρον για το απολιθωμένο δάσος και τις δράσεις του Γεωπάρκου εξέφρασε επισκεπτόμενος την έκθεση ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας κ. Ertuğrul Günay. ------------------------------------------------------------------------------------ 3. Ο Dr. Bandar Fahad Al-Fehaid, Πρόεδρος του Αραβικού Οργανισμού Τουρισμού του Συνδέσμου Αραβικών Κρατών και μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού UNWTO θαυμάζει την έκθεση του Απολιθωμένου Δάσους στην 16η Διεθνή Τουριστική Έκθεση EMITT στην Κωνσταντινούπολη. ------------------------------------------------------------------------------------ 4. Ενθουσιασμένος δήλωσε από την επίσκεψή του στην έκθεση και ο κ. Mustafa Ica, Δήμαρχος της πόλης Kutahya από την Τουρκία, ο οποίος ως γεωεπιστήμονας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δράσεις των Γεωπάρκων ενώ ο Διευθυντής του Μουσείου Αναπλ. Καθ. Ν. Ζούρος του δώρισε το Λεύκωμα και το περιοδικό του Δικτύου Ευρωπαίκών Γεωπάρκων.

 ------------------------------------------------------------------------------------

Μοιράσου το άρθρο!