Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

03/02/2012 - 13:45

Το Απολιθωμένο Δάσος στην 16η Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΕΜΙΤΤ στην Κωνσταντινούπολη

pan style="text-decoration:underline;">Προβολή του Απολιθωμένου Δάσους και της Λέσβου

9 - 12 Φεβρουαρίου 2012

To Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συμμετέχει στη 16η Διεθνή Τουριστική Έκθεση EMITT (East Mediterranean International Travel and Tourism Exhibition) στην που διοργανώνεται από 9 έως 12 Φεβρουαρίου 2012, στο εκθεσιακό κέντρο TUYAP στην Κωνσταντινούπολη.

Στόχος του Μουσείου με τη συμμετοχή του στη διεθνή έκθεση ΕΜΙΤΤ, είναι η προβολή του Απολιθωμένου Δάσους, του μοναδικού Φυσικού Μνημείου παγκόσμιας ακτινοβολίας που διαθέτει η Λέσβος στους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης από όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες και μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και η 5η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση παγκοσμίως, στην οποία συμμετέχουν περισσότερες από 60 χώρες από όλο τον κόσμο. Στους εκθέτες της περιλαμβάνονται οι σημαντικότερες επιχειρήσεις, αεροπορικές εταιρίες και άλλοι φορείς του τουρισμού από όλο τον κόσμο.

Το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου θα παρουσιαστεί στο ειδικό περίπτερο παρουσίασης της Λέσβου από την Επικοινωνία Αιγαίου Α.Ε. (Hall 2 αριθμός 2511), το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για την έκθεση. Και περιλαμβάνει την παρουσίαση έκθεσης των μοναδικών ευρημάτων με θέμα ‘’Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου – Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης’’, η οποία θα περιλαμβάνει εντυπωσιακά εκθέματα απολιθωμένων κορμών και αποτυπώματα φύλλων.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα διανέμεται σε όλους τους επισκέπτες της έκθεσης 8σέλιδο ενημερωτικό έντυπο στην τούρκικη γλώσσα, ενώ σε όλους δημοσιογράφους θα δοθεί ειδικός φάκελος με πληροφοριακό υλικό και DVD. Παράλληλα, για την καλύτερη προβολή του Απολιθωμένου Δάσους, θα πραγματοποιηθεί προβολή οπτικοακουστικού υλικού ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα επιστημονικής ενημέρωσης στην τούρκικη και αγγλική γλώσσα.

Στα πλαίσια της ΕΜΙΤΤ οργανώνεται την Παρασκευή 9/2 στις 11.30-12.30 στην αίθουσα «Karadeniz Hall»  του εκθεσιακού κέντρου, ειδική εκδήλωση με θέμα το Απολιθωμένο Δάσος και την ιδιαίτερη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της Λέσβου. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Αναπλ. Καθ. Νικόλαος Ζούρος, Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου ο οποίος θα παρουσιάσει την Λέσβο που το 2009 βραβεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως Ευρωπαϊκός Προορισμός Αριστείας (ΕDEN), την φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, τα μνημεία, τα μουσεία και τις θέσεις ενδιαφέροντος καθώς και τις δράσεις γεωτουρισμού και οικοτουρισμού.

Η παρουσίαση του Απολιθωμένου δάσους Λέσβου στην ΕΜΙΤΤ αποτελεί  μια σημαντική ευκαιρία να προβληθεί το Απολιθωμένο Δάσος και η φυσική κληρονομιά της Λέσβου ως τουριστικού προορισμού για 12 μήνες το χρόνο στην Τουρκική αγορά, γεγονός που θα συμβάλει στην αποτελεσματική αξιοποίηση της γεωγραφικής θέσης της Λέσβου και το πλεονέκτημα της εύκολης πρόσβασης στο νησί από τα μικρασιατικά παράλια και ειδικότερα τις μεγάλες αγορές  της Σμύρνης και της Κωνσταντινούπολης, γεγονός που μπορεί να συμβάλει θετικά στην αύξηση της τουριστικής κίνησης στη Λέσβο πολλαπλασιάζοντας τον αριθμό των επισκεπτών.

 

Μοιράσου το άρθρο!