Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

07/08/2017 - 12:27

Αυγουστιάτικη πανσέληνος - Περιήγηση στο Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπη

Δευτέρα 7 Αυγούστου, ώρα 18:00

 

Επίσκεψη στη νησίδα Νησιώπη με σκάφος με γυάλινο πυθμένα από το Σίγρι και γνωριμία με τον μεγαλύτερο κορμό απολιθωμένου δένδρου σεκόιας στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017 και ώρα 18:00 οι επισκέπτες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Το Μουσείο καλεί όλους τους επισκέπτες της Λέσβου και τους μόνιμους κατοίκους της να γνωρίσουν επίσης την παραλία "Απολιθωμένη" με τα εκατοντάδες πολύχρωμα σπαράγματα απολιθωμένων δένδρων σεκόιας, να περιηγηθούν στις 45 απολιθωματοφόρες θέσεις με εκατοντάδες όρθιους και ξαπλωμένους απολιθωμένους κορμούς δένδρων και να απολαύσουν ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα στο Αιγαίο!

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί επιστροφή στο Μουσείο και ενημερωτική προβολή για το Πάρκο Νησιώπης. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με παρατήρηση της Αυγουστιάτικης πανσελήνου αλλά και της σεληνιακής έκλειψης!

Η μερική έκλειψη της Σελήνης, με μία μαγική Πανσέληνο, θα είναι ορατή μετά τη δύση του ήλιου χωρίς τη χρήση τηλεσκοπίου. Κατά τη διάρκεια της έκλειψης, η οποία ξεκινά στις 19.22, η Σελήνη θα εισέρχεται στη σκιά της Γης, με αποτέλεσμα να αλλάζει χρώμα και να κοκκινίζει αντί να γίνεται αόρατη.

Ζήστε την μοναδική εμπειρία !

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 2253054434 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.

 

Μοιράσου το άρθρο!