Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

09/02/2011 - 12:14

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΚΠΕ Ευεργέτουλα-Μουσείου Απολιθωμένου Δάσους

09/02/2011 ώρα 12:00

Κλιματική αλλαγή: Μαθαίνω για τις επιπτώσεις παρατηρώντας το Απολιθωμένο Δάσος

Συνεργασία Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους και Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ευεργέτουλα

Το ΚΠΕ Ευεργέτουλα και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στα πλαίσια των δράσεών τους και της στενής τους συνεργασίας με στόχο την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση μαθητών σχεδίασαν από κοινού το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κλιματική αλλαγή: Μαθαίνω για τις επιπτώσεις παρατηρώντας το Απολιθωμένο Δάσος» το οποίο απευθύνεται σε τάξεις Δημοτικών Σχολείων.

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι μαθητές να ευαισθητοποιηθούν για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η κλιματική αλλαγή στα σύγχρονα οικοσυστήματα αλλά και τις επιπτώσεις της ανθρώπινης συμπεριφοράς στο κλίμα. Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι μαθητές καλούνται να ανακαλύψουν τις κλιματικές αλλαγές στην περιοχή του Αιγαίου τα τελευταία 20 εκατομμύρια, μέσα από παρατηρήσεις των τεκμηρίων του Απολιθωμένου Δάσους.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση περιλαμβάνει ενημέρωση των μαθητών για θέματα κλιματικής αλλαγής στο χώρο του σχολείου από εκπαιδευτικούς του ΚΠΕ Ευεργέτουλα. Η δεύτερη φάση πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Μουσείου  Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου όπου θα πραγματοποιηθεί η έρευνα των μαθητών.

Οι μαθητές γνωρίζουν και παρατηρούν απολιθώματα 20 εκατομμύριων ετών, στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και στο Πάρκο Σιγρίου ενώ παράλληλα θα αναζητήσουν και τις διαφορές και ομοιότητες με τα σύγχρονα δένδρα που συναντάμε στο φυσικό περιβάλλον της Λέσβου. Στη συνέχεια το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πλαισιώνεται από δημιουργικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια, που βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν την κρίση τους, την παρατηρητικότητα, την δημιουργικότητα και την φαντασία τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους:

ΚΠΕ Ευεργέτουλα στα τηλέφωνα 2252029038-39,  e-mail: mail@kpe-asomatos.les.sch.gr και στο

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο 22510-47033, e-mail: lesvospf@otenet.gr.

 

Μοιράσου το άρθρο!