Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

11/07/2011 - 16:25

Εκθέσεις Σκουπιάδου-Βαμβουρέλλη και Αντωνίου στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

«Φύση & Φως»

Έκθεση κατασκευών φωτισμού του Αντώνη Αντωνίου

«Μεγάλη Ελλάδα»

Έκθεση φωτογραφίας της Ανθούλας Σκουπιάδου- Βαμβουρέλλη

 

στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Διάρκεια εκθέσεων: 5 - 19 Ιουλίου 2011

Με επιτυχία η παρουσιάζονται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Μουσείου «Γιορτές της Γης 2011» οι εκθέσεις φωτογραφίας της Ανθούλας Σκουπιάδου – Βαμβουρέλλη με θέμα «Μεγάλη Ελλάδα» και η έκθεση με χειροποίητα φωτιστικά, κηροπήγια και καθρέπτες του Αντώνη Αντωνίου με θέμα «Φύση & Φως».

 

Έκθεση κατασκευών φωτισμού

του Αντώνη Αντωνίου «Φύση & Φως»

Η έκθεση με χειροποίητα φωτιστικά, κηροπήγια και καθρέπτες του Αντώνη Αντωνίου με θέμα «Φύση & Φως» περιλαμβάνει μοναδικές δημιουργίες του καλλιτέχνη, χειροποίητα έργα εμπνευσμένα από τη φύση και πλημμυρισμένα με φως. Στα έργα του Αντώνη Αντωνίου τα υλικά συνδυάζονται άριστα και μεταμορφώνονται σε χρηστικά αντικείμενα καθημερινά και αγαπημένα. Ο καλλιτέχνης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο φως, το οποίο κυριαρχεί στα έργα του.

Αντώνης Αντωνίου

Ο Αντώνης Αντωνίου γεννήθηκε το 1954 στη Μυτιλήνη και έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στην Αθήνα όπου και σπούδασε λογιστική. Το 1979 παντρεύεται και δημιουργεί οικογένεια και το 1983 επιστρέφει στο αγαπημένο του νησί τη Λέσβο. Εργάζεται ως λογιστής έως το 2000 ενώ παράλληλα ζώντας πολύ κοντά στη φύση συλλέγει διάφορα υλικά που συνομιλούν μαζί του.

Από το 2000 και μετά αφιερώνει όλο το χρόνο του στο να δώσει μορφή στις καλλιτεχνικές τους ιδέες. Μαζί με μια ομάδα καλλιτεχνών ιδρύει την εικαστική παρέμβαση (Δημιουργική Ομάδα Μυτιλήνης).

Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι ξύλα θάλασσας συνδυασμένα με γυαλιά που συλλέγει από παλαιοπωλεία, πέτρα, μέταλλα και χρώμα, με τα οποία δημιουργεί κατά βάση φωτιστικά, καθρέπτες, κηροπήγια …

Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές εντός και εκτός της Λέσβου.

Έκθεση φωτογραφίας της

Ανθούλας Σκουπιάδου- Βαμβουρέλλη «Μεγάλη Ελλάδα»

Η έκθεση φωτογραφίας της Ανθούλας Σκουπιάδου – Βαμβουρέλλη με θέμα «Μεγάλη Ελλάδα» περιλαμβάνει εντυπωσιακές φωτογραφίες από τις περιηγήσεις της φωτογράφου. Οι φωτογραφίες έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς η Ανθούλα Σκουπιάδου - Βαμβουρέλλη μέσα από το φωτογραφικό της φακό προσπάθησε να αποτυπώσει την ελληνικότητα του τόπου. Πλημμυρισμένες με έντονα χρώματα και φως, οι φωτογραφίες της Ανθούλας Σκουπιάδου - Βαμβουρέλλη αναδεικνύουν μοναδικά στιγμές και τοπία που αποδεικνύουν ότι τα ίδια πράγματα υπάρχουν αναλλοίωτα με το πέρασμα του χρόνου.

Οι εκθέσεις θα είναι ανοικτά για το κοινό καθημερινά, Δευτέρα έως Κυριακή από 9.00 έως 18.00 (Πληροφορίες: Τηλ.-FAX: 2253054434 και 2251047033

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Μοιράσου το άρθρο!