Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

01/08/2011 - 18:38

Εθελοντικές εργασίες προσκόπων από το Κιλκίς στο Απολιθωμένο Δάσος

Ομάδα Ανιχνευτών του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων από το Κιλκίς συμμετείχαν στον καθαρισμό απολιθωματοφόρων θέσεων στο Απολιθωμένο Δάσος

Ομάδα 18 Ανιχνευτών του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων από το Κιλκίς επισκέφτηκε τις προηγούμενες ημέρες την προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους και συμμετείχαν σε εθελοντικές εργασίες καθαρισμού απολιθωματοφόρων θέσεων στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους.

Οι πρόσκοποι από το Κιλκίς επέλεξαν την περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη θερινή τους κατασκήνωση ενώ παράλληλα συμμετείχαν σε εθελοντικές εργασίες, αναδεικνύοντας έτσι τη σημασία του προσκοπικού τους προγράμματος και τη συμβολή του στην κοινωνία.

Οι ανιχνευτές πρόσκοποι από το Κιλκίς αρχικά επισκέφτηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, στους υπαίθριους χώρους του οποίου επέλεξαν να διανυκτερεύσουν. Στο Μουσείο είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν το Απολιθωμένο Δάσος, καθώς ήταν η πρώτη φορά που επισκέφτηκαν την περιοχή και εντυπωσιάστηκαν από τη μοναδικότητα των απολιθωμένων ευρημάτων και την συμβολή τους στην παλαιοντολογική και γεωλογική έρευνα.

Το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της επίσκεψής τους, οι ανιχνευτές πρόσκοποι επέλεξαν να προσφέρουν τις εργασίες τους εθελοντικά για την ανάδειξη του Απολιθωμένου Δάσους. Ειδικότερα, στο Πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους συμμετείχαν με πολλή κέφι και όρεξη σε εθελοντικές εργασίες καθαρισμού απολιθωματοφόρων θέσεων ιστάμενων και κατακείμενων απολιθωμένων κορμών 20 εκατομμυρίων ετών. Τα αποτελέσματα των εργασιών τους ήταν εντυπωσιακά και οι ίδιοι ενθουσιασμένοι στο τέλος των εργασιών τους υποσχέθηκαν ότι σύντομα θα επισκεφτούν ξανά το Απολιθωμένο Δάσος συμμετέχοντες σε νέες εργασίες.

Μοιράσου το άρθρο!