Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

22/09/2015 - 17:59

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου

To Μουσείο Φυσικής Ιστορίας συμμετέχει μαζί με πολιτιστικούς φορείς από όλη την Ελλάδα στις εκδηλώσεις εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 25- 27 Σεπτεμβρίου 2015

Tο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2015, από 25 έως 27 Σεπτεμβρίου 2015 μαζί με πολιτιστικούς φορείς από όλη την Ελλάδα. Η 25η Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένη στα σχολεία.

Ο εορτασμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς πραγματοποιείται κάθε χρόνο κάτω από το γενικό σύνθημα «Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά». Στον εορτασμό, ο οποίος αποτελεί πλέον θεσμό, συμμετέχουν από το 2003 και οι 50 χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Πολιτισμού. Το γενικό συντονισμό του προγράμματος έχει το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η Ελλάδα συμμετέχει στον εορτασμό από το 1996. Εθνικός συντονιστής του προγράμματος είναι η Διεύθυνση Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων. Το θέμα για τη διετία 2015-2016 είναι αφιερωμένο στο δίπολο «Βία και Ανεκτικότητα».

 

Βασικός στόχος των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι μέσα από τις εκδηλώσεις να προβληθεί η ευρωπαϊκή διάσταση και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, να συνειδητοποιήσουν την κοινή ευρωπαϊκή πολιτιστική, κοινωνική, πολιτική και οικονομική ταυτότητα, αλλά και να προωθηθεί η ενίσχυση των διασυνοριακών συνεργασιών.

Στα πλαίσια του φετινού εορτασμού των ΕΗΠΚ το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου προγραμματίζει την οργάνωση εκδηλώσεων με ειδικό θέμα «Το ΔΑΣΟΣ κάτω από το ΔΡΟΜΟ» στα πλαίσια των οποίων θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες δράσεις:

  1. Περιήγηση στο νέο θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
  2. Περιήγηση και επιστημονική ενημέρωση στην περιοδική έκθεση «Το ΔΑΣΟΣ κάτω από το ΔΡΟΜΟ»
  3. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο «Το ΔΑΣΟΣ κάτω από το ΔΡΟΜΟ» για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Για περισσότερες πληροφορίες οι εκπαιδευτικοί και το κοινό μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στα τηλέφωνα 2251047033, 2253054434, e-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!