Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

13/09/2011 - 10:35

Φοιτητές από Ευρωπαϊκές χώρες στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

Ομάδα 32 φοιτητών από Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια πραγματοποίησαν το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου εκπαιδευτική επίσκεψη στην προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους. Πρόκειται για φοιτητές από τη Σουηδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αγγλία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, την Αυστρία, τη Φιλανδία, την Ελβετία, τη Λετονία και την Τσεχία, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Εντατικής Γλωσσικής Προετοιμασίας που πραγματοποιεί το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη.

Oι φοιτητές επισκέφτηκαν αρχικά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, όπου και ενημερώθηκαν για τη δημιουργία του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, την εξέλιξη των φυτών, τα ηφαιστειακά κέντρα της Λέσβου και την εξέλιξη του Αιγαίου. Ακολούθησε περιήγηση στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και ενημέρωσή τους για τη σημασία των απολιθωμάτων στην κατανόηση της ιστορίας της γης, τη σημασία των απολιθωμάτων του Απολιθωμένου Δάσους, τη γεωιστορική εξέλιξη του Αιγαίου και τα σύγχρονα γεωλογικά φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα στο χώρο του Αιγαίου όπως οι σεισμοί και η ηφαιστειότητα.

Στη συνέχεια οι φοιτητές επισκέφτηκαν το Πάρκο Σιγρίου, όπου γνώρισαν στο φυσικό τους χώρο μοναδικά ριζικά συστήματα και ιστάμενους απολιθωμένους κορμούς, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες ανασκαφής και συντήρησης των απολιθωμάτων.

Οι φοιτητές μετά το πέρας της επίσκεψής τους δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τη γνωριμία τους με το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου και τη μοναδικότητά του, και υποσχέθηκαν να το επισκεφτούν σύντομα.

Μοιράσου το άρθρο!