Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

03/03/2016 - 11:18

Tο Γεωπάρκο Λέσβου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου

Σ

το ειδικό περίπτερο του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων στη Διεθνή τουριστική έκθεση ITB που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο πρόκειται να συμμετάσχει από 9 έως 13 Μαρτίου 2016 το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου προβάλλοντας το Γεωπάρκο Λέσβου και το Απολιθωμένο Δάσος στην παγκόσμια τουριστική αγορά.

Η ITB Βερολίνου είναι η σημαντικότερη ταξιδιωτική έκθεση του κόσμου όπου κάθε χρόνο συναντάται η διεθνής βιομηχανία τουρισμού. Χιλιάδες επιχειρηματίες που εργάζονται στην βιομηχανία ταξιδίου, τουριστικοί πράκτορες, φορείς, επισκέπτες, δημοσιογράφοι, επίσημες αποστολές από όλο τον κόσμο ενημερώνονται κάθε χρόνο για τις τελευταίες εξελίξεις στον ταξιδιωτικό τομέα.



Η συμμετοχή του Γεωπάρκου θα περιλαμβάνει παρουσίαση σε ειδικό περίπτερο των γεωπάρκων και των γεωτουριστικών δραστηριοτήτων, μέσα από ειδικές εκθεματικές επιφάνειες, καθώς και το νέο Πρόγραμμα «Παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO».

Στο περίπτερο θα παρουσιαστούν τα νέα έντυπα φυλλάδια του Γεωπάρκου Λέσβου, τα οποία δημιουργήθηκαν μέσω του προγράμματος, που υλοποιήθηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και με κύριο έργου τον Δήμο Λέσβου, την Πράξη «ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΛΕΣΒΟΥ - Δράσεις σήμανσης, ψηφιακής ανάδειξης και προβολής» στα πλαίσια του ΟΣΑΠΥ Δήμου Λέσβου-ΥΠΑΙΘΡΟΣ ΧΩΡΑ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 8 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια  Βορείου Αιγαίου», του Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013.

Παράλληλα, ο κ. Η. Βαλιάκος, Προϊστάμενος του Τμήματος Ερευνών και Τεκμηρίωσης του Μουσείου θα πραγματοποιήσει ειδική ενημέρωση στη γερμανική γλώσσα για τους επαγγελματίες του τουρισμού, τουριστικούς πράκτορες αλλά και τους επισκέπτες της έκθεσης για τις δυνατότητες επίσκεψης στο Γεωπάρκο Λέσβου.

Σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την Λέσβο αλλά και για όλη την Ελλάδα, το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων UNESCO στηρίζει και προβάλλει τη Λέσβο ως πρότυπο τουριστικό προορισμό ποιότητας για την ανάπτυξη του γεωτουρισμού.

Η συμμετοχή αυτή του Μουσείου για τρίτη χρονιά αποτελεί μια ακόμα πολύ σημαντική ευκαιρία να γίνει γνωστό το Γεωπάρκο Λέσβου στον πολύ μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων και επισκεπτών της κορυφαίας αυτής τουριστικής έκθεσης.

Μοιράσου το άρθρο!