Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

19/07/2015 - 07:40

Γευσιγνωσία παραδοσιαγκών γλυκών του κουταλιού στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Γευσιγνωσία παραδοσιακών λεσβιακών γλυκών του κουταλιού θα οργανώσει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου αυτή την Κυριακή 19 Ιουλίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ. – 13:00 μ.μ.  στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι.

Η εκδήλωση γευσιγνωσίας οργανώνεται στα πλαίσια της 16ης Γιορτής Αγροτουρισμού που οργανώνει το Μουσείο στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι και προβάλει τα λεσβιακά προϊόντα και στη λεσβιακή κουζίνα.

Η UNESCO έχει εγκρίνει την εγγραφή της Μεσογειακής Διατροφής στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας με στόχο την προβολή της μεσογειακής δίαιτας καθώς οι μεσογειακές κοινωνίες κατά την ιστορική τους διαδρομή έχουν διαμορφώσει ένα ξεχωριστό διατροφικό πολιτισμό με κοινά χαρακτηριστικά.

Τα γλυκά του κουταλιού είναι στενά συνδεδεμένα με την παράδοση της Λέσβου. Σήμερα η παράδοση αναβιώνει από τις γυναίκες των Αγροτουριστικών Συνεταιρισμών οι οποίες δημιουργούν αριστοτεχνήματα γεύσης αξιοποιώντας τα προϊόντα του τόπου τους με πολύ κέφι και μεράκι και αξιοποιώντας τις παλιές συνταγές. Γλυκό ελιά, κάστανο, καρπούζι, κυδώνι, αντζούρι, ντοματάκι, τριφτό κολοκύθι, πορτοκάλι, νεράντζι, νερατζάκι, μελιτζανάκι, λεμόνι, φράπα, κυδώνι, σταφύλι και πολλές ακόμα γεύσεις θα ταξιδέψουν τους γευσιγνώστες του Μουσείου σε μοναδικά γευστικά μονοπάτια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και τη 16η Γιορτή Αγροτουρισμού 2015 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην Ιστοσελίδα του Μουσείου www.lesvosmuseum.gr, στα τηλέφωνα του Μουσείου 2253054434, 2251047033, E-mail: lesvospf@otenet.gr.

Μοιράσου το άρθρο!