Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

12/05/2015 - 20:26

Γνωριμία με το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου φοιτητών του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων

 

Εντυπωσιασμένοι από την οργάνωση  της Γιορτής Αγροτουρισμού και τον τρόπο σύνδεσης της γεωλογικής ιστορίας του Αιγαίου με τη γαστρονομία

 

 

Φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου από τη Λήμνο επισκέφτηκαν την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 την προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους στα πλαίσια εκπαιδευτικής επίσκεψής τους στη Λέσβο με υπεύθυνο καθηγητή τον Δρ. Γ. Βάσιο.

Οι φοιτητές επισκέφτηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, όπου και ενημερώθηκαν για τον τρόπο δημιουργίας του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, την παλαιογεωγραφική εξέλιξη του Αιγαίου, τα γεωλογικά μνημεία και τους γεωτόπους της Λέσβου. Στη συνέχεια γνώρισαν τα ευρήματα του Απολιθωμένου Δάσους κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και ακολούθησε περιήγησή τους στο Πάρκο Σιγρίου, όπου γνώρισαν στο φυσικό τους χώρο μοναδικά ριζικά συστήματα, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες ανασκαφής και συντήρησης των απολιθωμάτων.

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής τους επίσκεψη οι φοιτητές ενημερώθηκαν για τη Γιορτή Αγροτουρισμού, την οποία οργανώνει κάθε χρόνο εδώ και 15 χρόνια το Μουσείο στις εγκαταστάσεις του Σίγρι και γνώρισαν τα εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα της Λέσβου, μέσα από έναν μακρύ κατάλογο επιλεγμένων ειδών που παρουσιάζονται στα ειδικά περίπτερά της. Οι φοιτητές πληροφορήθηκαν παράλληλα για τις δράσεις του Μουσείου για την ανάδειξη και προβολή των τοπικών ποιοτικών προϊόντων της Λέσβου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Οι φοιτητές μετά το πέρας της επίσκεψής τους δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τη γνωριμία τους με το Απολιθωμένο Δάσος, τη μελέτη και ανάδειξή του καθώς και για την οργάνωση της Γιορτής Αγροτουρισμού και τη συμβολή τους στην προβολή των παραδοσιακών προϊόντων της Λέσβου.

 

Μοιράσου το άρθρο!