Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

26/03/2015 - 13:52

Γνωριμία των μαθητών του Νηπιαγωγείου ΜΗΤΕΡΑ με το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών

του Νηπιαγωγείου ΜΗΤΕΡΑ στο Κέντρο Πληροφόρησης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

 

Μοναδικές εμπειρίες βίωσαν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου ΜΗΤΕΡΑ κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής τους επίσκεψης

 

 

Μοναδικές εμπειρίες είχαν την ευκαιρία να βιώσουν οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου ΜΗΤΕΡΑ κατά την εκπαιδευτική τους επίσκεψη στο Κέντρο Πληροφόρησης του Μουσείου στη Μυτιλήνη. Οι μαθητές, συνοδευόμενοι από την διευθύντρια του Νηπιαγωγείου ΜΗΤΕΡΑ κα. Π. Κουφέλου, συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και γνώρισαν τα μυστικά του Απολιθωμένου Δάσους.

Τα παιδιά αρχικά μέσα από την εκπαιδευτική προβολή μεταφέρθηκαν αρχικά στην περιοχή που ζούσε το πλούσιο δάσος της Λέσβου πριν 20 εκατομμύρια χρόνια, γνώρισαν τα φυτά που ζούσαν μέσα σ’ αυτό, αλλά και τα ηφαίστεια που με την δραστηριότητά τους οδήγησαν στην απολίθωση του δάσους. Στη συνέχεια, ως μικροί ερευνητές, αναζήτησαν στον εκθεσιακό χώρο, και με μεγάλη επιτυχία ανακάλυψαν απολιθωμένα φύλλα βελανιδιάς, δάφνης, κανέλλας και άλλων φυτών, απολιθωμένους κορμούς, κλαδιά και τμήματα ριζικών συστημάτων από το Απολιθωμένο Δάσος.

Η εμπειρία γνωριμίας των μικρών μαθητών του Νηπιαγωγείου ΜΗΤΕΡΑ με το περιβάλλον του Απολιθωμένου Δάσους συνεχίστηκε, καθώς τα παιδιά συμμετείχαν σε δραστηριότητες ανασκαφής και αναγνώρισης απολιθωμένων φύλλων, με τη βοήθεια της μουσειοσκευής ΓΕΩΡΑΜΑ. Οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου ΜΗΤΕΡΑ ολοκλήρωσαν την εκπαιδευτική τους επίσκεψη με μεγάλο ενθουσιασμό και γεμάτοι νέες εμπειρίες από τη συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου.

Μοιράσου το άρθρο!