Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

16/10/2015 - 17:20

«Γνώρισε τα ζώα του Απολιθωμένου Δάσους»

Ξεκίνησαν από 15 Οκτωβρίου 2015 οι εκπαιδευτικές δράσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με θέμα «Γνώρισε τα ζώα του Απολιθωμένου Δάσους» που πραγματοποιούνται παράλληλα με την ομώνυμη έκθεση στο Κέντρο Πληροφόρησης του Μουσείου στη Μυτιλήνη (8ης Νοεμβρίου 17 – Έναντι Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης).
 
Στόχος του Μουσείου είναι μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα να γνωρίσει στους μαθητές το απολιθωμένο δάσος, ένα μοναδικό φυσικό μνημείο με παγκόσμια αναγνώριση και τα μικρόσωμα ζώα όπως σαλιγκάρια και ψάρια που έζησαν μέσα στη μεγάλη λίμνη που κάλυπτε τη βορειοδυτική Λέσβο, τα αμφίβια ζώα, τις σαύρες και τους αλιγάτορες που ζούσαν γύρω από τις όχθες της λίμνης, καθώς και τα χάμστερ, τους μυωξούς και τους τυφλοπόντικες που ζούσαν στο υποτροπικό δάσος πριν τις καταστροφικές εκρήξεις του ηφαιστείου της Βατούσας. Οι μαθητές ενημερώνονται για τη μεθοδολογία έρευνας του Μουσείου και γίνονται και οι ίδιοι ερευνητές προσπαθώντας να ανακαλύψουν και να αναγνωρίσουν τα απολιθώματα των μικρόσωμων ζώων του Απολιθωμένου Δάσους με τη χρήση ειδικών στερεοσκοπικών μικροσκοπίων.
 
Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου την έκθεση επισκέφτηκαν οι μικροί μαθητές του 7ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης οι οποίοι έζησαν μοναδικές εμπειρίες καθώς έγιναν και οι ίδιοι για λίγο μικροί επιστήμονες, ανακάλυψαν φυτικά απολιθώματα και απολιθώματα των μικρών ζώων που ζούσαν στο Απολιθωμένο Δάσος και πληροφορίες για το περιβάλλον τους.
 
Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατόπιν δήλωσης συμμετοχής στο τηλέφωνο 2251047033.
 
Σε όλες τις σχολικές τάξεις που θα συμμετάσχουν θα δοθεί ο οδηγός – εκπαιδευτικό εγχειρίδιο της έκθεσης, που περιέχει με λεπτομέρεια όλες τις πληροφορίες για τα ζώα του Απολιθωμένου Δάσους.

Μοιράσου το άρθρο!