Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

16/07/2011 - 00:55

Mε επιτυχία η Εκδήλωση Γευσιγνωσίας στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Κυριακή 17 Ιουλίου – Γευσιγνωσία γλυκών κουταλιού

 

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση γευσιγνωσίας παραδοσιακών μαρμελάδων και λεσβιακού μελιού το Σάββατο 16 Ιουλίου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στα πλαίσια της 12ης Γιορτής Αγροτουρισμού.

Οι συμμετέχοντες είχαν  την ευκαιρία να δοκιμάσουν μοναδικές διαφορετικές γεύσεις μαρμελάδας που φτιάχνουν με πολύ μεράκι, με ντόπιες πρώτες ύλες και παραδοσιακές συνταγές οι Γυναικείοι Αγροτουριστικοί Συνεταιρισμοί της Λέσβου (Βερίκοκο, Σύκο, Φράουλα, Ακτινίδιο, Καρότο με πορτοκάλι, Πορτοκάλι, Καρότο).

Επίσης δοκίμασαν τις εξαιρετικής ποιότητας, πρωτότυπων συνδυασμών γευσεων και ιδιαίτερα γευστικών μαρμελέδων της Οικοτεχνίας Παπαγιαννίδη (Φραουλα, Πορτοκάλι & σοκολάτα, Πορτοκάλι-Νεράτζι-Λεμόνι, Φράουλα &  σοκολάτα., Βατόμουρο & ούζο, Ροδάκινο).

Τέλος δοκίμασαν εξαιρετικής ποιότητας λεσβιακό μέλι που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της μεσογειακής διατροφής από την Εταιρεία Μελόσταγμα Σκαλοχωρίου. Με περισσότερες από 181 θρεπτικές ουσίες το μέλι μπορεί να χαρακτηρισθεί ως «διατροφικό χρυσάφι» που μπορεί αν ανεβάσει κατακόρυφα την αξία ενός μεσογειακού διατροφικού πλάνου. Περιέχει σάκχαρα, ένζυμα, αμινοξέα, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και μια ποικιλία αντιοξειδωτικών ουσιών. Η σύσταση του επηρεάζεται από την πηγή παραγωγής και εδώ βρίσκεται το μυστικό που κάνει το λεσβιακό μέλι ασυναγώνιστο σε ποιότητα και γεύση.

Όλα τα παραπάνω προσφέρθηκαν στους επισκέπτες με ντόπια παξιμαδάκια και φρεσκοψημένο ψωμί που δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι τόσο από τον γευστικό πλούτο, την ποιότητα και την ποικιλία των προσφερόμενων ειδών που συνιστούν ιδανικό συμπλήρωμα στο λεσβιακό πρωινό. Παράλληλα στην αίθουσα οπτικοακουστικών μέσων προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «Γεύσεις της Λέσβου».

Μοιράσου το άρθρο!