Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

28/09/2015 - 19:00

Μουσικοί Αγώνες Σίγρι 2015 - Αποτελέσματα

Μ

ε επιτυχία ολοκληρώθηκε η τελική φάση της συνάντησης μουσικών δημιουργών ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΙΓΡΙ 2015 που οργάνωσε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας διαγωνίσθηκαν επτά τραγούδια για τη μουσική και τους στίχους.

Διαγωνίστηκαν:

1.      Μιχάλης Παπάζογλου - Η μπαλάντα του δρόμου

2.      Αριστείδης Τόβας - Είσαι εκεί

3.      Αριστείδης Τόβας - Θάλασσά μου

4.      Μάριος Λέλεκας - Ήρθες

5.      Μάριος Λέλεκας - Λαβωματιά μεσ’ την καρδιά

6.      Γιάννης Χατζηράλλης - Ενωμένοι

7.      Γιάννης Σακαράκας - Ο μεγάλος μου ο εχθρός

Στην έναρξη του διαγωνισμού ο Διευθυντής του Μουσείου Καθηγητής Νίκος Ζούρος τόνισε ότι ο διαγωνισμός ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΙΓΡΙ 2015 εντάσσεται στην προσπάθεια του Μουσείου για την ανάδειξη της πολιτιστικής δημιουργίας και την υποστήριξη των νέων δημιουργών. Στόχος είναι το Απολιθωμένο Δάσος να αποτελέσει χώρο έμπνευσης και συνάντησης μουσικών δημιουργών από όλη την Ελλάδα. 

Στη συνέχεια ο χώρος του Μουσείου πλημμύρισε από μουσική καθώς οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού παρουσίασαν τα τραγούδια τους. Το καλύτερο τραγούδι βράβευσε 5μελής κριτική επιτροπή η οποία αποτελούνταν από τους Μάκη Ψαραδέλλη, Απόστολο Αθανασιάδη, Γιάννη Τσίκνα, Αντώνη Χιώτη και Νίκο Ζούρο.

Τα βραβεία που δόθηκαν στο διαγωνισμό ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΙΓΡΙ 2015:

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ, στον Αριστείδη Τόβα για το τραγούδι «Θάλασσά μου».

Συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής: Αριστείδης Τόβας

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ, στον Μάριο Λέλεκα για το τραγούδι «Λαβωματιά μεσ’ την καρδιά».

Ποίηση: Λευτέρης Παπασίδερης

Μουσική: Μάριος Λέλεκας

Ερμηνευτής: Μαρίνα Λέλεκα

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ, στον Αριστείδη Τόβα για το τραγούδι «Είσαι εκεί».

Συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής: Αριστείδης Τόβας

Απονεμήθηκε επίσης Βραβείο Ερμηνείας με ψηφοφορία από το κοινό που συμμετείχε στην εκδήλωση.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ, δόθηκε στην Έλενα Προκοπίου για το τραγούδι «Ο μεγάλος μου ο εχθρός». Μουσικοί, στίχοι: Γιάννης Σακαράκας

Οι τελικές συμμετοχές στους Μουσικούς Αγώνες Σίγρι 2015 θα κυκλοφορήσουν σε CD.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του διαγωνισμού ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΙΓΡΙ 2015 το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου αποφασίστηκε τη οργάνωση του διαγωνισμού ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΙΓΡΙ 2016  που θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο 2016.

Καλούνται οι δημιουργοί να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι 31 Μαΐου 2016 στην ηλεκτρονική διεύθυνση lesvospf@otenet.gr, όπου θα στείλουν τη φόρμα συμμετοχής, το ηχογραφημένο αρχείο του τραγουδιού με όλα τα στοιχεία (συνθέτης, στιχουργός, ερμηνευτής) καθώς και σε αρχείο word τους στίχους του τραγουδιού. Η ποιότητα της ηχογράφησης δεν επηρεάζει την κρίση της επιτροπής.

Μέχρι τέλος Ιουνίου 2016 θα ανακοινωθούν τα τραγούδια που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση που θα διεξαχθεί στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Πληροφορίες στo τηλέφωνο 2251047033, e-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr

Μοιράσου το άρθρο!