Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

27/08/2015 - 21:31

Οικογενειακές αποδράσεις στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου με 10 ευρώ

ign="center"> 

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου προσκαλεί οικογένειες να γνωρίσουν το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου, ένα μοναδικό μνημείο της φύσης με παγκόσμια αναγνώριση και μεγάλη εκπαιδευτική και περιβαλλοντική αξία και να συμμετάσχουν σε ποικίλες δραστηριότητες στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι αξιοποιώντας το ενιαίο οικογενειακό εισιτήριο 10€.  

Στόχος του προγράμματος στο οποίο μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν από κοινού, είναι να μετατρέψουν μία οικογενειακή επίσκεψη στο μουσείο σε μια ξεχωριστή εμπειρία.

Το ενιαίο οικογενειακό εισιτήριο περιλαμβάνει για εκτός της εισόδου στο χώρο του Μουσείου και το Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου:

·         Επιστημονική ενημέρωση στην αίθουσα οπτικοακουστικών μέσων του Μουσείου και τους μόνιμους εκθεσιακούς του χώρους

·         Επίσκεψη στη μεγάλη περιοδική έκθεση «Το ΔΑΣΟΣ κάτω από το ΔΡΟΜΟ», όπου μεταφέρονται νοερά στους χώρους των εργοταξίων κατά τη διάρκεια των εργασιών ανασκαφής, συντήρησης, μεταφοράς και ανάδειξης των απολιθωμάτων που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια διάνοιξης του νέου οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου

·         Επιστημονική ενημέρωση για τη διαδικασία των ανασκαφών και την έρευνα κατά μήκος του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου

·         Συμμετοχή στις εκδηλώσεις που οργανώνει το Μουσείο. Ειδικότερα, την Παρασκευή 28 Αυγούστου και ώρα 8 μ.μ. μπορούν να παρακολουθήσουν τη διάλεξη του Καθ. Νίκου Ζούρου και να γνωρίσουν τα γεωλογικά μνημεία του Γεωπάρκου Λέσβου και το νέο γεωτουριστικό οδηγό του Γεωπάρκου Λέσβου και στις 8.30 μ.μ. να συμμετάσχουν στη μουσική εκδήλωση κάτω από την αυγουστιάτικη πανσέληνο με τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου.

Επίσης, μπορούν να περιηγηθούν στα περίπτερα της Γιορτής Αγροτουρισμού 2015, γνωρίσουν και να γευτούν τα παραδοσιακά προϊόντα της Λέσβου αλλά και στην έκθεση κατασκευών του Λευτέρη Δαλέκου με θέμα «Μυστικά μιας θάλασσας». 

Μια μοναδική βιωματική εμπειρία αποτελεί και η επίσκεψη στους υπαίθριους χώρους του Μουσείου όπου έχει δημιουργηθεί ένας μικρός βοτανικός κήπος, στον οποίο τα μικρά μέλη της οικογένειας μπορούν να γνωρίσουν τα φυτά και βότανα της Λέσβου και οι μεγάλοι να θυμηθούν ξανά τα αρώματά τους.

Λίγες μέρες πριν το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς το Μουσείο καλεί όλες τις οικογένειες να επισκεφτούν το Μουσείο, να ζήσουν μοναδικές βιωματικές εμπειρίες και να κάνουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο των απολιθωμάτων, των ηφαιστείων, των ορυκτών και πετρωμάτων αξιοποιώντας την προσφορά του ενιαίου οικογενειακού εισιτηρίου.

Το ενιαίο οικογενειακό εισιτήριο 10€ ισχύει καθημερινά όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι οικογένειες μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 2253054434, e-mail: lesvospf@otenet.gr.

 

Μοιράσου το άρθρο!