Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

05/08/2015 - 18:31

Παρουσίαση των γεωλογικών μνημείων και του νέου Γεωτουριστικού χάρτη του Γεωπάρκου Λέσβου από τον Καθ. Νίκο Ζούρο

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015 & ώρα 12.30 μ.μ.

 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

 

Ο πλούτος των γεωλογικών μνημείων της Λέσβου και ο νέος Γεωτουριστικός χάρτης του Γεωπάρκου Λέσβου θα παρουσιαστούν από τον Καθηγητή Νίκο Ζούρο, Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015 και ώρα 12:30 το μεσημέρι στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

 

Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία για την ανάδειξη των γεωτόπων και των μοναδικών γεωλογικών μνημείων του Γεωπάρκου Λέσβου που πραγματοποιείται στα πλαίσια της Πράξης «ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΛΕΣΒΟΥ - Δράσεις σήμανσης, ψηφιακής ανάδειξης και προβολής» στα πλαίσια του ΟΣΑΠΥ Δήμου Λέσβου-ΥΠΑΙΘΡΟΣ ΧΩΡΑ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ που κατατέθηκε στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 8 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια  Βορείου Αιγαίου», στο Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013. Η Πράξη υλοποιείται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σύμφωνα με την Προγραμματική Σύμβαση που έχει υπογράψει με το Δήμο Λέσβου με την οποία κύριος του έργου είναι ο Δήμος Λέσβου και φορέας υλοποίησης το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης, θα παρουσιαστούν γνωστά και άγνωστα γεωλογικά μνημεία του Γεωπάρκου Λέσβου τα οποία έχουν καταγραφεί, περιγραφεί, τεκμηριωθεί και αξιολογηθεί από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Στόχος του Μουσείου είναι η ανάδειξή τους και η παγκόσμια προβολή του Γεωπάρκου Λέσβου στα πλαίσια ένταξής του στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO και η δημιουργία μιας ελκυστικής τουριστικής εικόνας για επισκέπτες ποιότητας. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στη μοναδική φυσική και γεωλογική κληρονομιά της Λέσβου η οποία είναι διάσπαρτη από εντυπωσιακούς γεωτόπους και τις γεωμορφές τα οποία την καθιστούν ένα μοναδικό χώρο για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ο νέος Γεωτουριστικός χάρτης του Γεωπάρκου Λέσβου που περιέχει με λεπτομέρεια όλες τις πληροφορίες για τους γεωτόπους και τα γεωλογικά μνημεία της Λέσβου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο 2251054434, e-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.

 

Μοιράσου το άρθρο!