Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

24/08/2015 - 18:27

Ποιοτικές υπηρεσίες στο Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης

Ε

πίσκεψη με ειδικό σκάφος  και ενημέρωση στο θαλάσσιο τμήμα του Απολιθωμένου Δάσους από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου  

 
Τις καλύτερες εντυπώσεις καταθέτουν οι επισκέπτες του Θαλάσσιου Πάρκου της Νησιώπης για την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών επιστημονικής ενημέρωσης και παρουσίασης των τεκμηρίων της γεωιστορικής εξέλιξης του Αιγαίου αλλά και τον φυσικό πλούτο του θαλάσσιου και χερσαίου περιβάλλοντος της περιοχής.
Η επίσκεψη στο Πάρκο Νησιώπης συνοδεύεται από ολοκληρωμένα πακέτα υπηρεσιών που σχεδίασε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου ικανοποιώντας τις διαφορετικές απαιτήσεις και ανάγκες των επισκεπτών του Απολιθωμένου Δάσους.
Τρείς διαφορετικές επιλογές οργανωμένων επισκέψεων δίνουν την δυνατότητα στον επισκέπτη του θαλάσσιου Πάρκου Νησιώπης να ανακαλύψει τα νέα εντυπωσιακά ευρήματα των ανασκαφών, να βιώσει  ξεχωριστές εμπειρίες και να θαυμάσει το δραματικό ηφαιστειακό τοπίο που δημιούργησαν οι ηφαιστειακές εκρήξεις και η δράση των κυμάτων του Αιγαίου. 
Οι διαδρομές στο χερσαίο και το θαλάσσιο τμήμα του με το ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα, περιλαμβάνουν:
 
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Α
Παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού και ενημέρωση για το Πάρκο Νησιώπης στο Αμφιθέατρο του Μουσείου
Θαλάσσια διαδρομή Σίγρι – Νησιώπη και επιστροφή
Ενημερωτική περιήγηση και ερμηνεία των απολιθωματοφόρων θέσεων και των παρακτιων γεωτόπων στο χερσαίο τμήμα της νησίδας Νησιώπη. 
ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 1.00 - 1.30 ώρες
 
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Β
Παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού και ενημέρωση για το Πάρκο Νησιώπης στο Αμφιθέατρο του Μουσείου
Θαλάσσια διαδρομή Σίγρι – Νησιώπη, 
Θαλάσσια περιήγηση στο ανατολικό τμήμα της νησίδας Νησιώπη και ενημερωτική περιήγηση - ερμηνεία στις παράκτιες απολιθωματοφόρες θέσεις και τους παράκτιους γεωτόπους.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 1 ώρα
 
ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Γ
Παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού για το Πάρκο Νησιώπης στο Μουσείο
Θαλάσσια διαδρομή Σίγρι – Νησιώπη
Θαλάσσια περιήγηση περιμετρικά της νησίδας Νησιώπη και ενημερωτική περιήγηση - ερμηνεία στις παράκτιες απολιθωματοφόρες θέσεις και τους παράκτιους γεωτόπους
Ενημερωτική περιήγηση  στο χερσαίο τμήμα της νησίδας Νησιώπη - χερσαίες απολιθωματοφόρες θέσεις, 
Θαλάσσια διαδρομή Νησιώπη – Σίγρι.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 2 ώρες.
 
Οι τιμές για τις παρεχόμενες υπηρεσίες κυμαίνονται από 10 έως 15 ευρώ ανάλογα με την διαδρομή. Παρέχεται έκπτωση 50% στα παιδιά κάτω των 15 ετών που συνοδεύονται από ενήλικες. Τέλος ειδικές μειωμένες τιμές έχουν καθιερωθεί για ομαδικές επισκέψεις άνω των 20 ατόμων.
 
Η επίσκεψη στο Πάρκο Νησιώπης ξεκινάει με επιστημονική ενημέρωση όλων των επισκεπτών και επιστημονική παρουσίαση στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι. Στη συνέχεια οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν μια από τις θαλάσσιες διαδρομές με το ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα και επίσκεψη στο χερσαίο και θαλάσσιο χώρο του Πάρκου.
 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Πάρκο Νησιώπης οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν 44 εντυπωσιακές απολιθωματοφόρες θέσεις, με δεκάδες ιστάμενους και κατακείμενους απολιθωμένους κορμούς δέντρων ηλικίας 20 εκατομμύριων ετών αλλά και τη χλωρίδα και πανίδα της νησίδας όπου συναντώνται πολλά είδη πουλιών, θηλαστικών και ασπόνδυλων ζώων. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των θαλάσσιων διαδρομών μπορούν μέσα από γυάλινο πυθμένα του σκάφους να παρατηρήσουν τη βενθική χλωρίδα και πανίδα που χαρακτηρίζονται από την κυριαρχία των λιβαδιών Ποσειδώνιας αλλά και τους εντυπωσιακούς απολιθωμένους κορμούς δέντρων. Κατά τη διάρκεια της θαλάσσιας διαδρομής με το σκάφος γίνεται παρατήρηση και ερμηνεία των εντυπωσιακών παράκτιων απολιθωματοφόρων θέσεων καθώς και των ηφαιστειακών, τεκτονικών και γεωμορφολογικών γεωτόπων.
 
Οι οργανωμένες επισκέψεις στο θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης πραγματοποιούνται καθημερινά από το λιμάνι του Σιγρίου με ώρες αναχώρησης 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00 και 15.00 μετά από κράτηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο 22530-54434.
 
Η επίσκεψη στο Πάρκο Νησιώπης θα πραγματοποιείται εφόσον οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν τη μετάβαση με το σκάφος με γυάλινο πάτο και με ελάχιστο αριθμό συμμετοχών 10 άτομα.

Μοιράσου το άρθρο!