Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

08/07/2017 - 06:57

Προβολές ντοκιμαντέρ στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Προβολές ντοκιμαντέρ σχετικά με τον μεγάλο φυσικό και γεωλογικό πλούτο της Λέσβου και άλλα ενδιαφέροντα θέματα της φυσικής ιστορίας του πλανήτη μας οργανώνονται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου κάθε Πέμπτη του Ιουλίου και ώρα 20.00. Οι προβολές έχουν προγραμματιστεί στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Μουσείου με θέμα «Γιορτές της Γης», που ως στόχο έχουν να αναδείξουν επιστημονικά θέματα που σχετίζονται με το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου, αλλά και διάφορες πτυχές της φυσικής ιστορίας της ευρύτερης περιοχής του Αιγαίου, και υλοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι. 

 
ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
► «Βιοποικιλότητα στο Βόρειο Αιγαίο»
Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ με τίτλο «Βιοποικιλότητα στο Βόρειο Αιγαίο», μια παραγωγή του Εργαστηρίου Βιοποικιλότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Ανδρέα Τρούμπη, θα προβληθεί την Πέμπτη 13 Ιουλίου και ώρα 20:00. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τα πλούσια οικοσυστήματα των μεγάλων νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου, με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά της Λέσβου.
 
► «Με ένα σφυρί και μία λούπα»
Την Πέμπτη 20 Ιουλίου και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί προβολή του ντοκιμαντέρ «Με ένα σφυρί και μία λούπα». Στόχος των συντελεστών του ντοκιμαντέρ, διάρκειας μίας ώρας, είναι να έρθει το ευρύ κοινό πιο κοντά στην επιστήμη της Γεωλογίας και τα θεματικά αντικείμενά της. Για την υλοποίηση της ταινίας συνεργάστηκαν στενά ο Επίκουρος Καθηγητής Α.Π.Θ. Βασίλης Μέλφος, ο Επίκουρος Καθηγητής Α.Π.Θ. Αλέξης Χατζηπέτρος, η φοιτήτρια Γεωλογίας Α.Π.Θ. Ζωή Πανταζοπούλου και η Ιωάννα Παρλάντζα που σκηνοθέτησε το ντοκιμαντέρ, ενώ η παραγωγή πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και τη στήριξη του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 
 
► «Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης» 
Την Πέμπτη 27 Ιουλίου και ώρα 20:00 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης». Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό άγνωστες εικόνες από εντυπωσιακές απολιθωματοφόρες θέσεις και τοπία του χερσαίου και θαλάσσιου τμήματος του Πάρκου Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης.   Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει γιγαντιαίους απολιθωμένους κορμούς δέντρων αλλά και το δραματικό ηφαιστειακό παράκτιο τοπίο, τις χαράδρες και τις αινιγματικές γεωμορφές αλλά και παράκτιες σπηλιές, θαλάσσιες αψίδες, απολιθωματοφόρους ορίζοντες και κυψελοειδείς μορφές διάβρωσης που μαγνητίζουν το βλέμμα και εξάπτουν τη φαντασία.
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Μουσείου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στα τηλέφωνα 2253054434 και 2251047033, και στην ηλεκτρονική διεύθυνση lesvospf@otenet.gr. Πληροφορίες επίσης βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Μουσείου www.lesvosmuseum.gr.
 

Μοιράσου το άρθρο!