Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

27/02/2018 - 10:04

Προβολή της Λέσβου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ Βερολίνου

Σ

ημαντικές δυνατότητες για την προβολή της Λέσβου, του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της καθώς και των δυνατοτήτων που προσφέρονται για την ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων στη φύση, θα προβληθούν μέσω της Συνέντευξης Τύπου και των εκδηλώσεων που οργανώνει το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων στο Βερολίνο, στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού του Βερολίνου - ΙΤΒ 2018.

Η Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου είναι η κατεξοχήν ταξιδιωτική έκθεση σε παγκόσμιο επίπεδο, όπου κάθε χρόνο συναντάται η διεθνής βιομηχανία τουρισμού. Χιλιάδες επιχειρηματίες που εργάζονται στον τομέα του ταξιδίου, τουριστικοί πράκτορες, φορείς, δημοσιογράφοι, επίσημες αποστολές και πολλοί επισκέπτες από όλο τον κόσμο ενημερώνονται κάθε χρόνο για τις τελευταίες εξελίξεις στον ταξιδιωτικό τομέα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018, αμέσως μετά την κεντρική συνέντευξη τύπου της ΙΤΒ, διοργανώνεται διεθνής συνέντευξη τύπου του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων με θέμα το διεθνές πρόγραμμα «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO» και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη του αειφόρου τουρισμού με κεντρικό ομιλητή τον Καθ. Νίκο Ζούρο, Πρόεδρο του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων.

Στη συνέντευξη τύπου θα παρουσιασθούν στα διεθνή μέσα ενημέρωσης οι δράσεις συνεργασίας μεταξύ των 127 μελών του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων που προέρχονται από 35 χώρες, οι δράσεις προβολής και προώθησης των Γεωπάρκων ως τουριστικών προορισμών ποιότητας, οι δράσεις προώθησης του εκπαιδευτικού τουρισμού και των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, οι μεγάλες συνεδριακές εκδηλώσεις και οι δράσεις κατάρτισης με κορυφαία το Διεθνές Θερινό Σχολείο Γεωπάρκων που θα πραγματοποιηθεί στη Λέσβο από 7 έως 17 Ιουνίου 2018.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

Το Παγκόσμιο Δικτύο Γεωπάρκων συμμετέχει στην Έκθεση με ειδικό σπονδυλωτό περίπτερο και τη συμμετοχή 20 Παγκόσμιων Γεωπάρκων από την Ευρώπη και την Ασία το οποίο δεσπόζει στο Ειδικό θεματικό Εκθεσιακό Περίπτερο που είναι αφιερωμένο στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Στόχος της συμμετοχής είναι να προβάλλει τις περιοχές που έχουν αναγνωρισθεί ως  Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO και τις δράσεις τους για την προώθηση του γεω-τουρισμού. Το περίπτερο του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων θα περιλαμβάνει ειδικό εκθεσιακό σταντ αφιερωμένο στο Γεωπάρκο Λέσβου.

Για πρώτη φορά στο περίπτερο θα παρουσιαστεί στους φορείς του τουρισμού το νέο έντυπο “Global Geoparks Network», ενημερωτικό υλικό και οπτικοακουστικό υλικό για τη Λέσβο και το Απολιθωμένο Δάσος.

Παράλληλα, θα οργανωθούν επαφές με Γερμανούς και άλλους τουριστικούς πράκτορες και ειδικούς του τουρισμού με στόχο την προβολή του Απολιθωμένου Δάσους, των γεώτοπων και υγρότοπων της Λέσβου, των Μουσείων και των πολιτιστικών μνημείων καθώς και των δυνατοτήτων πραγματοποίησης δραστηριοτήτων όπως πεζοπορία, ιστιοπλοΐα, ποδήλατο βουνού, παρατήρηση φύσης, αναρρίχηση κ.λπ. Υπεύθυνος λειτουργίας θα είναι ο Δρ. Ηλίας Βαλιάκος.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Ο Καθ. Ν. Ζούρος έχει προσκληθεί και θα συμμετάσχει στην εκδήλωση που διοργανώνει η Επιτροπή Τουρισμού του Γερμανικού Κοινοβουλίου με την ευκαιρία της ΙΤΒ με θέμα τις προοπτικές του τουρισμού, στο Γερμανικό Κοινοβούλιο την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Την Τετάρτη 7 Μαρτίου στον Κεντρικό Χώρο Εκδηλώσεων της ΙΤΒ ο Καθ. Νίκος Ζούρος θα παρουσιάσει τα Παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO και την συμβολή τους στην ανάπτυξη  αειφόρου τουρισμού. Ειδική αναφορά θα πραγματοποιηθεί στη Λέσβο, στις προσπάθειες ανάδειξης του Απολιθωμένου Δάσους και της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς για την προώθηση τουριστικών και εκπαιδευτικών δράσεων.

Επίσης, ο Δρ. Ηλίας Βαλιάκος, Προϊστάμενος του Τμήματος Ερευνών και Τεκμηρίωσης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου θα παρουσιάσει τις  Δράσεις Συνεργασίας των Νησιωτικών Γεωπάρκων στα πλαίσια του προγράμματος INTERREG  Ελλάδας - Κύπρου GEO-ΙΝ, στο οποίο συμμετέχει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, για την προώθηση του γεωτουρισμού στη Λέσβο, την Κρήτη και την Κύπρο, τις δυνατότητες επίσκεψης στα νησιωτικά γεωπάρκα της Ελλάδας και της Κύπρου. Η παρουσίαση και ενημέρωση θα γίνει στη γερμανική γλώσσα για τους επαγγελματίες του τουρισμού, τουριστικούς πράκτορες αλλά και τους επισκέπτες της έκθεσης.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παράλληλα με την έκθεση, το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων οργανώνει και συμμετέχει  σε ποικίλες παράλληλες εκδηλώσεις, μέσα από τις οποίες θα δοθεί η δυνατότητα προβολής του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων αλλά και της Λέσβου, ως ένα από τα σημαντικότερα Γεωπάρκα παγκοσμίως:

  • Συμμετοχή στη Συνέντευξη Τύπου των Γερμανικών Γεωπάρκων που οργανώνει η Κυβέρνηση της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας στο Βερολίνο την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018
  • Συμμετοχή στην εκδήλωση παρουσίασης των Δράσεων Συνεργασίας των Ευρωπαικών Γεωπάρκων στα πλαίσια του προγράμματος INTERREG DANUBE Geo-Tour, την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018
  • Συμμετοχή στην εκδήλωση των Γερμανών τουριστικών πρακτόρων
  • Συνέντευξη στο Ραδιοφωνικό Σταθμό του Βερολίνου.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!