Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

16/03/2016 - 17:04

Προβολή του Γεωπάρκου Λέσβου και των φυσικών μνημείων του Αιγαίου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ

Με θετικά μηνύματα για την τουριστική κίνηση στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε η Διεθνής Τουριστική Έκθεση του Bερολίνου στην οποία συμμετείχε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου προβάλλοντας το Απολιθωμένο Δάσος και το Γεωπάρκο Λέσβου στην παγκόσμια τουριστική αγορά.

Στην Ειδική Πτέρυγα της Έκθεσης για τις Θεματικές Μορφές Τουρισμού που φέτος ήταν αφιερωμένη στον αειφόρο τουρισμό και στον τουρισμό που στηρίζεται στην ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας, παρουσιάστηκε το Γεωπάρκο Λέσβου από κοινού με τα υπόλοιπα Γεωπάρκα της Ευρώπης στο περίπτερο τoυ Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων. Φέτος το περίπτερο των Γεωπάρκων ήταν αφιερωμένο στο νέο πρόγραμμα UNESCO Global Geoparks, που ήδη στους πρώτους μήνες μετά από την ομόφωνη υπερψήφισή του από την ολομέλεια της UNESCO, τον περασμένο Νοέμβριο γνωρίζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Παράλληλα ο κ. Η. Βαλιάκος, Προϊστάμενος του Τμήματος Ερευνών, Μελετών και Τεκμηρίωσης του Μουσείου πραγματοποίησε επαφές με εξειδικευμένους τουριστικούς πράκτορες από τη Γερμανία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν γύρω από τις δυνατότητες και τις προσφερόμενες υπηρεσίες στον τομέα του γεωτουρισμού στη Λέσβο.  Επίσης ενημερώθηκαν δημοσιογράφοι στη γερμανική γλώσσα για τις δυνατότητες επίσκεψης στο Γεωπάρκο Λέσβου.

Στους επαγγελματίες και στους επισκέπτες της Έκθεσης διανεμήθηκαν τα καινούρια έντυπα του Γεωπάρκου Λέσβου, με πληροφορίες στη γερμανική γλώσσα καθώς επίσης και έντυπα με πολλές πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό για το Απολιθωμένο Δάσος και τα φυσικά μνημεία της Λέσβου καθώς και πληροφορίες για τις δυνατότητες που έχουν οι επισκέπτες να επισκεφθούν τη Λέσβο.

Σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την Λέσβο αλλά και για όλη την Ελλάδα, το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων UNESCO στηρίζει και προβάλλει τη Λέσβο ως πρότυπο τουριστικό προορισμό ποιότητας για την ανάπτυξη του γεωτουρισμού.

 

Η συμμετοχή αυτή του Μουσείου για τρίτη χρονιά αποτέλεσε μια ακόμα πολύ σημαντική ευκαιρία να γίνει γνωστό το Γεωπάρκο Λέσβου στον πολύ μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων και επισκεπτών της κορυφαίας αυτής τουριστικής έκθεσης. 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!