Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

18/07/2017 - 16:23

Σαββατιάτικη Απογευματινή Περιήγηση στο Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης

ign="center">Σάββατο 22 Ιουλίου ώρα 18:00 μ.μ.

 

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σχεδίασε και προσφέρει το Σάββατο 22 Ιουλίου 2017 μια πρωτότυπη δράση με τίτλο «Σαββατιάτικη Απογευματινή Περιήγηση στο Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης».

Πρόκειται για μια διαφορετική περιήγηση, η οποία πραγματοποιείται με τη συνεργασία του επιστημονικού προσωπικού του Μουσείου και προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους έναν διαφορετικό τρόπο γνωριμίας με τους άγνωστους θησαυρούς της Φύσης στο Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης, αλλά και μια σε βάθος ενημέρωση για τις δράσεις ανάδειξης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος σε μια από τις περιοχές διεθνούς περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος της Λέσβου, η οποία προστατεύεται από τη Συνθήκη της Βαρκελώνης, ανήκει στις περιοχές του Ευρωπαϊκού Δικτύου ΦΥΣΗ 2000 και αποτελεί εμβληματική θέση ενδιαφέροντος για την αναγνώριση της Λέσβου ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.

Το Πρόγραμμα της ιδιαίτερης αυτής περιήγησης περιλαμβάνει:

Α. Στο Μουσείο (18.00-18.20)

  • Ενημερωτική προβολή και παρουσίαση για το Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης, τα σύγχρονα οικοσυστήματα (χερσαία και θαλάσσια), τα χερσαία και τα θαλάσσια απολιθώματα, αλλά και τις εντυπωσιακές ακτές της Νησιώπης.
  • Ενημερωτική Έκδοση με κατατοπιστικούς χάρτες και εντυπωσιακές φωτογραφίες του Δημήτρη Ταλιάνη.

Β. Στο σκάφος Νησιώπη (18.20 - 20.30)

  • Αναχώρηση από το Λιμάνι Σιγρίου με το σκάφος Νησιώπη,
  • περιήγηση στον Κόλπο Σιγρίου - Περίπλους της Νησίδας Νησιώπη: περιήγηση στα υποθαλάσσια λιβάδια με Ποσειδώνιες - τους πολύτιμους φυσικούς "ιχθυογενετικούς σταθμούς" του Αιγαίου, παρατήρηση της θαλάσσιας ζωής και των υποθαλάσσιων απολιθωματοφόρων θέσεων,
  • ενημέρωση για τις ανασκαφές και τα σπάνια ευρήματα στις εντυπωσιακότερες από τις 40 απολιθωματοφόρες θέσεις  που έχουν αναδειχθεί στη Νησίδα Νησιώπη.
  • Οι συμμετέχοντες απολαμβάνουν το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα από την Νησιώπη και παρατηρούν τον πορφυρό ηλιακό δίσκο να βυθίζεται στα νερά του Αιγαίου.
  • Επιστροφή στο λιμάνι Σιγρίου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 2253054434, 2251047033 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!