Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

18/08/2017 - 14:18

Σάββατο 19 Αυγούστου: Απογευματινή Περιήγηση στο Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης

Μ

ια ρομαντική θαλασσινή απογευματινή περιήγηση στο Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης οργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου αυτό το Σάββατο 19 Αυγούστου 2017 και ώρα 17:30. 

Το ηλιοβασίλεμα, τα εντυπωσιακά απολιθώματα αλλά και η θαλάσσια διαδρομή γύρω από τη Νησιώπη θα χαρίσουν στους επισκέπτες της μια πρωτόγνωρη εμπειρία, μια περιπέτεια στο άγνωστο θαλάσσιο τμήμα του Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου αλλά και μια συναρπαστική επαφή με το ηφαιστειακό παράκτιο τοπίο, το υποθαλάσσιο ανάγλυφο και τις αινιγματικές γεωμορφές του Πάρκου. Κάθε σημείο της θαλάσσιας ή της χερσαίας διαδρομής μοναδικό, ενώ καθώς ο ήλιος βασιλεύει το τοπίο φαντάζει ατμοσφαιρικό και η θέα που προσφέρει φαντασμαγορική. 
Το Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης είναι το πρώτο θαλάσσιο πάρκο απολιθωμάτων που έχει δημιουργηθεί στον ελληνικό χώρο και η επίσκεψή του αποτελεί μια μοναδική εμπειρία καθώς η περιήγηση στο θαλάσσιο τμήμα του πραγματοποιείται με ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα. 
Στο χερσαίο τμήμα του Πάρκου έχουν αναδειχθεί 44 εντυπωσιακές απολιθωματοφόρες θέσεις οι οποίες είναι επισκέψιμες μέσα από ειδικά διαμορφωμένες περιπατητικές διαδρομές. Νέες εμφανίσεις απολιθωμένων δένδρων της οικογένειας των Ταξοδιείδων έχουν έρθει στο φως από τις ανασκαφικές εργασίες ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει το εντυπωσιακότατο εύρημα ενός γιγαντιαίου κορμού δένδρου που αποκαλύφθηκε σχεδόν ακέραιος στη φυσική του θέση με συνολικό μήκος 17,20 μέτρα και διάμετρο κοντά στη βάση του κορμού 1,70 μέτρα. Η μορφολογία του εδάφους είναι ομαλή και δίνει τη δυνατότητα μιας εύκολης πεζοπορικής διαδρομής για μικρούς και μεγάλους. 
Το Πρόγραμμα της απογευματινής περιήγησης στο Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης περιλαμβάνει:
Α. Μουσείο 
Ενημερωτική προβολή και παρουσίαση για το Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης, τα σύγχρονα οικοσυστήματα (χερσαία και θαλάσσια), τα χερσαία και τα θαλάσσια απολιθώματα, αλλά και τις εντυπωσιακές ακτές της Νησιώπης. 
Ενημερωτική Έκδοση με κατατοπιστικούς χάρτες και εντυπωσιακές φωτογραφίες του Δημήτρη Ταλιάνη.
Β. Θαλάσσια περιήγηση με το σκάφος με γυάλινο πυθμένα ΝΗΣΙΩΠΗ 
Αναχώρηση από το Λιμάνι Σιγρίου με το σκάφος Νησιώπη.
Ενημέρωση για τις ανασκαφές και τα σπάνια ευρήματα στις εντυπωσιακότερες από τις 40 απολιθωματοφόρες θέσεις  που έχουν αναδειχθεί στη Νησίδα Νησιώπη.
Οι συμμετέχοντες απολαμβάνουν το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα από την Νησιώπη και παρατηρούν τον πορφυρό ηλιακό δίσκο να βυθίζεται στα νερά του Αιγαίου.
Επιστροφή στο λιμάνι Σιγρίου. 
Για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 2253054434 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.
 

Μοιράσου το άρθρο!