Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

16/07/2016 - 07:38

Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης-Μια μοναδική εμπειρία με ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα

Μια μοναδική εμπειρία μπορούν να ζήσουν οι επισκέπτες του θαλάσσιου Πάρκου Νησιώπης με το ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα, μια πρωτότυπη δραστηριότητα επίσκεψης που προσφέρει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Καθημερινά από 10.00 το πρωί ξεκινούν τα ειδικά δρομολόγια που μεταφέρουν τους επισκέπτες σε ένα μοναδικό πάρκο, με ποικίλες χαραγμένες θαλασσινές και χερσαίες διαδρομές  που τους φέρνουν σε επαφή με γιγαντιαίους απολιθωμένους κορμούς δέντρων, ηφαιστειακές δομές, τεκμήρια των βίαιων ηφαιστειακών εκρήξεων που έδρασαν στην περιοχή πριν εκατομμύρια χρόνια αλλά και εντυπωσιακούς τεκτονικούς, γεωμορφολογικούς και παράκτιους γεωτόπους και την πλούσια σύγχρονη χλωρίδα και πανίδα της νησίδας.

Κάντε κράτηση τώρα στο τηλέφωνο 22530-54434

Η επίσκεψη στο Πάρκο Νησιώπης ξεκινάει με επιστημονική ενημέρωση όλων των επισκεπτών στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι. Στη συνέχεια οι επισκέπτες μεταβαίνουν στο λιμάνι του Σιγρίου, όπου με το ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα επισκέπτονται το θαλάσσιο χώρο του Πάρκου και στη συνέχεια αποβιβάζονται στο λιμανάκι της Νησιώπης όπου και περιηγούνται στο χερσαίο τμήμα του Πάρκου.

Η επίσκεψη στο Πάρκο Νησιώπης θα πραγματοποιείται εφόσον οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν τη μετάβαση με το σκάφος με γυάλινο πάτο και με ελάχιστο αριθμό συμμετοχών 10 άτομα.

Μοιράσου το άρθρο!