Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

05/08/2015 - 11:39

Υπό το φως της Πανσελήνου μαγευτικές μουσικές βραδιές στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

Δύο μαγευτικές βραδιές στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου απόλαυσαν οι φίλοι του οι οποίοι συμμετείχαν στις συναυλίες που οργάνωσε την Παρασκευή 31 Ιουλίου και το Σάββατο 1 Αυγούστου 2015 κάτω υπό το φως της πανσελήνου του Ιουλίου.

Στις 31 Ιουλίου ο Κώστας Παρίσης και ο Μάκης Ψαραδέλλης με ΤΑ ΦΩΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ παρουσίασαν ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα από την προσωπική δισκογραφία τους, διασκευές αγαπημένων δημιουργών αλλά και καινούρια τραγούδια από τον νέο δίσκο που ετοιμάζουν μαζί οι δύο τραγουδοποιοί.

Την 1η Αυγούστου ο Κώστας Παρίσης και τα ΤΑ ΦΩΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ παρουσιάστηκαν ένα αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τον θάνατο του ποιητή.

Και οι δύο βραδιές εξελίχθηκαν μαγευτικά και οι ακροατές που κατέκλεισαν το υπαίθριο αμφιθέατρο του Μουσείου απόλαυσαν μοναδικά τραγούδια καθώς και τις ερμηνείες των μουσικών Μάριου Λέλεκα στο μαντολίνο και το τζουρά, Ελπιδοφόρου Λέλεκα στα κρουστά, Βάσως Κωνσταντιδέλλη στο κανονάκι, Θανάση Ελευθεράκου στο τραγούδι, Μυρσίνης Κουτσκουδή στην κιθάρα, το τραγούδι και το σαντούρι, Μιχάλη Κουτσκουδή στο μπουζούκι, Ιγνάτη Παπαγιαννάκη, Παναγιώτη Φουσκολαγουδάκη, Μιχάλη Παπάζογλου και Ειρήνης Μακρή στην κιθάρα.

Οι συναυλίες ξεκίνησαν στις 9 το βράδυ και στον ουρανό του Σιγρίου καθόλη τη διάρκειά έλαμπε το φως της Σελήνη. Οι θεατές αποχαιρέτισαν την εκδήλωση ενθουσιασμένοι και έχοντας αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις από τη συναυλία που οργανώθηκε στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων «Γιορτές της Γης» που οργανώνει κάθε χρόνο το Μουσείο στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι το διάστημα Ιούνιος - Σεπτέμβριος 2015.

 

Μοιράσου το άρθρο!