Ναυτιλιακά - Μεταφορές

26/09/2016 - 16:45

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Σμύρνης-Λέσβου το 2017

Το Μάιο του 2017 θα ξεκινήσουν οι θαλάσσιες μεταφορές μεταξύ Σμύρνης και Λέσβου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.), Θρασύβουλου Καλογρίδη.

Μετά την έναρξη των νέων συνδέσεων, ο αριθμός των Τούρκων επισκεπτών στη Λέσβο αναμένεται να εκτοξευθει κατά 30%.Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Χουριέτ, καταμαράν της εταιρίας İzdeniz του Μητροπολιτικού Δήμου της Σμύρνης θα ξεκινήσουν συχνά δρομολόγια μεταξύ του λιμανιού Alsancak και της Λέσβου, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα στο Αιγαίο.

Και οι 2 πλευρές εργάζονται εδώ και καιρό προκειμένου να αυξήσουν τον αριθμό των θαλάσσιων δρομολογίων με την Τουρκία ώστε να βελτιωθούν οι διμερείς σχέσεις, επισήμανε ο κ. Καλογρίδης.

Επί του παρόντος, η σύνδεση μεταξύ των ακτών της Τουρκίας με τη Λέσβο γίνεται με φέρι, κυρίως μέσω της περιοχής Αϊβαλί, στην επαρχία Μπαλικεσίρ της Τουρκίας."Είχαμε συνάντηση με το δήμαρχο Σμύρνης, Aziz Kocaoğlu, προκειμένου να επιτύχουμε αυτόν το στόχο και αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τη σύνδεση με καταμαράν. Αυτή τη στιγμή 2 καταμαράν είναι υπό κατασκευή και θα ετοιμασθούν τον Απρίλιο του 2017. Το πρώτο δρομολόγιο πιθανότατα θα διεξαχθεί στις 17 Μαϊου του 2017", δήλωσε στο tornosnews.gr  ο κ. Καλογρίδης.

Περί τις 400.000 Τούρκοι επισκέπτονται τα ελληνικά νησιά κάθε χρόνο. Συνδέσεις με φέρι προσφέρονται επί του παρόντος από το Αϊβαλί προς τη Λέσβο, από το Τσεσμέ της Σμύρνης προς τη Χίο, από το Κουσάντασι και το Seferihisar προς τη Σάμο, από το Μπόντρουμ προς την Κω και από τη Μαρμαρίδα προς τη Ρόδο.

Μοιράσου το άρθρο!