Ναυτιλιακά - Μεταφορές

31/03/2017 - 06:43

Από 3 Μαΐου απευθείας σύνδεση Μυτιλήνη - Μόναχο

Η

  ελληνική αεροπορική εταιρεία ASTRA Airlines, θα αναλάβει τελικά να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο σύνδεσης charter της Γερμανίας με το νησί μας, καλύπτοντας το κενό που άφησε η Air Berlin, η οποία στις αρχές του χειμώνα ανακοίνωσε την απόσυρσή της από τις γραμμές της Μυτιλήνης.
Μέχρι σήμερα, καμία άλλη αεροπορική εταιρεία δεν είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να καλύψει το κενό στη Γερμανική αγορά και να δρομολογήσει αεροσκάφος, με αποτέλεσμα να επικρατεί έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευση στους κύκλους των επαγγελματιών του τουρισμού, που έβλεπαν να χάνεται μια μεγάλη αγορά που παραδοσιακά δείχνει προτίμηση στο νησί μας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Π. Χατζηκυριάκος, αναφερόμενος στη θετική αυτή εξέλιξη, επισήμανε μεταξύ άλλων:
«Χρειάστηκε να γίνουν επαφές με την εταιρεία και γενικότερα να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια από πολλούς φορείς μεταξύ άλλων το Σύλλογο Τουριστικών Πρακτόρων και το Επιμελητήριο Λέσβου, που δούλεψαν προς αυτή την κατεύθυνση. Η εταιρεία ASTRA, είναι μια εταιρεία ελληνικών συμφερόντων, που άκουσε τα επιχειρήματά μας και δέχθηκε να μας στηρίξει. Το δρομολόγιο ξεκινά από τις 3 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί 30 Σεπτεμβρίου. Θα συνδέει το Μόναχο απευθείας με τη Μυτιλήνη, μία φορά την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη.
Η απώλεια των δρομολογίων που συνέδεαν τη Γερμανία με τη Μυτιλήνη, ήταν μια μεγάλη απώλεια για τον τουρισμό μας, με δεδομένο ότι η Γερμανία είναι μια παραδοσιακά μεγάλη αγορά για τον τόπο μας. Ήδη από την πληροφόρηση που έχω, πολλοί Γερμανοί επιθυμούσαν και επιθυμούν να επισκεφτούν το νησί μας το καλοκαίρι και είχαν δυσαρεστηθεί, όταν πληροφορήθηκαν ότι δεν υπήρχε απευθείας δρομολόγιο.
Η Air Berlin, προφανώς μετά το περσινό καλοκαίρι, όπου η κίνηση ήταν μειωμένη εξαιτίας του προσφυγικού, δεν θέλησε να πάρει ξανά ρίσκο για το 2017 και προτίμησε να γυρίσει την πλάτη στη Λέσβο.
Η είδηση της δρομολόγησης του αεροσκάφους από την ASTRA αποτελεί μία ευχάριστη και αισιόδοξη νότα στη γενικότερη απαισιοδοξία και κατήφεια που επικρατεί στον τομέα του τουρισμού.
Έχουμε αρχίσει να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ. Το φως είναι πολύ αχνό, αλλά φαίνεται. Θα χρειαστεί σκληρή δουλειά από την πλευρά μας και συλλογική προσπάθεια, ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Το κλειδί για την επιτυχία είναι η συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων, που πρέπει να τηρήσουν ενιαία στάση.
Το κλίμα μπορεί να αναστραφεί, ειδικά τώρα που διανύουμε μία σχετικά ήσυχη περίοδο και δεν βγαίνουν άσχημες εικόνες της Λέσβου προς τα έξω».
Η τουριστική περίοδος για τη Λέσβο ξεκινά στις αρχές Απριλίου, με την άφιξη των πρώτων charter λίγο πριν το Πάσχα. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο αριθμός των εβδομαδιαίων πτήσεων θα είναι περίπου 15.

 

 

Μαρία Χατζηγεωργίου / εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!