Ναυτιλιακά - Μεταφορές

03/10/2016 - 06:56

Το μυστήριο με το πλοίο που θα πήγαινε στη Λέσβο...

&l

aquo;Περίεργα πράγματα» συνέβησαν με τον διαγωνισμό (ή μάλλον τους διαγωνισμούς) για τη σύναψη σύμβασης με πλοίο που θα βοηθήσει στην «έκτακτη, άμεση και επείγουσα ανάγκη φιλοξενίας και σίτισης» μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε εντός του κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στη Μόρια Λέσβου.

Μάλιστα, το ενδιαφέρον για την περίπτωση έγινε μεγαλύτερο από τη στιγμή που τελικά τον «μάζεψαν» τον διαγωνισμό και είπαν «άσε, δε χρειάζεται πλοίο». Τι συνέβη; «Βγήκε» ένας διαγωνισμός ένα μεσημέρι πριν από μερικές ημέρες με την προθεσμία του να λήγει το... ίδιο βράδυ. Καμία από τις μεγάλες ελληνικές εταιρείες δεν ενημερώθηκε επισήμως, ούτε ο σύνδεσμός τους, αλλά ένας Ελλην πλοιοκτήτης –ελάχιστα γνωστός στο ευρύ κοινό– εμφανίστηκε ανάδοχος, αργά το απόγευμα, με πλοίο του που ήταν στο Μπρίντιζι.

Πώς έμαθε για τον διαγωνισμό και πώς πρόλαβε να «κατεβάσει» προσφορά κανείς δεν κατάλαβε, αλλά επειδή το πλοίο ήταν μακριά και πού να φτάσει στη Λέσβο (...) και ίσως επειδή «ξεσηκώθηκε» όλο το λιμάνι, ακυρώθηκε ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, «ξαναβγήκε» άλλος, με μεγαλύτερη προθεσμία, που τελικά ακυρώθηκε εξ ολοκλήρου.... Να και το καλύτερο: ημερήσιος ναύλος 37.400 ευρώ.

Η σύμβαση αφορούσε χρονική περίοδο ενός μήνα με δυνατότητα παράτασης για έναν ακόμη.

 

από τη στήλη Ο ΔΗΚΤΗΣ της "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ"

Μοιράσου το άρθρο!