Ναυτιλιακά - Μεταφορές

18/08/2014 - 11:10

Ξανά μανά ταλαιπωρία για 700 επιβάτες του «European Express»

yle="text-align: justify;">Ταλαιπωρία περίμενε το βράδυ της Κυριακής περίπου 700 επιβάτες όταν το πλοίο τους European Express παρουσίασε πρόβλημα με τον καταπέλτη, ενώ ήταν δεμένο στο λιμάνι των Φούρνων. Στο πλοίο υπάρχουν επιβάτες από τη Σάμο και τους Φούρνους, ενώ επρόκειτο να μεταβεί στην Ικαρία, όπου το περιμένουν ακόμη περίπου 140 άνθρωποι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η βλάβη δεν εμπνέει ανησυχία και αναμένεται να αποκατασταθεί σύντομα. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που το συγκεκριμένο πλοίο παρουσίασε πρόβλημα. Στις 10 Αυγούστου το European Express αναγκάστηκε να παραμείνει δεμένο για περισσότερες από δέκα ώρες στο λιμάνι της Καβάλας λόγω επίσχεσης, γεγονός που είχε προκαλέσει ένταση ανάμεσα σε ταξιδιώτες και πλήρωμα. Αλλά και παλαιότερα, και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2014 οι επιβάτες του είχαν και πάλι ταλαιπωρηθεί καθώς το πλοίο είχε παρουσιάσει μηχανική βλάβη και παρέμεινε για ώρες δεμένο στο λιμάνι Αγίου Κυρήκου...

up date Ανακοίνωση της Λιμενικής Αρχής:
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Φούρνων, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ ''EUROPEAN EXPRESS'' σημαίας Κύπρου, προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου για τους λιμένες Άγιος Κήρυκος - Εύδηλος - Σύρος - Πειραιά, προερχόμενο από Σάμο, διαπιστώθηκε θραύση αριστερού συρματόσχοινου του πρυμναίου καταπέλτη.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, ενώ κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης του συστήματος καταπέλτη καθώς και προσκόμισης βεβαίωσης του Πλοιάρχου και Α' Μηχανικού, επετράπη μεμονωμένος πλους.
Στη συνέχεια, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το ''EUROPEAN EXPRESS'' δεν προσέγγισε το λιμένα Αγίου Κήρυκου, συνεχίζοντας το δρομολόγιο του προς Εύδηλο - Σύρο - Πειραιά, ενώ οι επιβάτες που ανέμεναν προς επιβίβαση στο λιμένα Αγίου Κήρυκου, προωθήθηκαν με μέριμνα της εταιρίας στον προορισμό τους από το λιμένα Εύδηλου.
Το ''EUROPEAN EXPRESS'' κατέπλευσε στον Πειραιά σήμερα την 11.30 αντί της προγραμματισμένης 07.10 με 906 επιβάτες, 147 Ι.Χ.Ε., 19 Φ/Γ και 68 Δ/Κ,  ενώ από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων του μέχρι επιθεώρησής του

Μοιράσου το άρθρο!