Οικονομία

16/05/2016 - 18:14

Δεκτή η εισήγηση Μυρσινιά: να μην καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ

Κατά τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος που έλαβε χώρα την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στην Πρέβεζα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Ευάγγελος Μυρσινιάς, έλαβε το λόγο και έκανε αναλυτική αναφορά στις επιπτώσεις του προσφυγικού / μεταναστευτικού ζητήματος στις οικονομίες των ακριτικών νησιών και ειδικότερα στον τουριστικό τομέα. Επίσης, αναφέρθηκε στο δραματικό ποσοστό ακυρώσεων στις κρατήσεις και στις τεράστιες δυσκολίες αναστροφής του αρνητικού κλίματος.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου τόνισε ότι παρά την αρνητική αυτή εξέλιξη και παρά την αναγνώριση της αλληλεγγύης και της βοήθειας που επέδειξαν οι κοινωνίες των νησιών που δέχτηκαν τις προσφυγικές ροές κατά το προηγούμενο έτος με πρώτο το νησί της Λέσβου, τώρα οι κάτοικοί τους καλούνται να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη αύξηση στο κόστος ζωής και οι επιχειρήσεις την απώλεια όποιου ελάχιστου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος είχαν, με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. από την 1 Ιουνίου 2016. Επιπλέον ο κ. Μυρσινιάς, ζήτησε από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος σε κάθε της παρέμβαση να προβλέπει ειδική μέριμνα και να προτείνει ειδικές πολιτικές  για τις νησιωτικές περιοχές όπως επιβάλει το Σύνταγμα (άρθρο 101).
Η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος αναγνωρίζοντας όλα τα παραπάνω, υιοθέτησε ομόφωνα την εισήγηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λέσβου και ζητά να μην καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. για τα νησιά που έχουν πληγεί από το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.
 

Μοιράσου το άρθρο!