Οικονομία

09/06/2015 - 12:23

Δύο ώρες "επανάσταση" στη Μυτιλήνη για το ΦΠΑ.... Σσσσσς!

Η

πιθανότητα κατάργησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α στις νησιωτικές περιοχές, αντίκειται στο άρθρο 101 του Συντάγματος Περί Νησιωτικότητας. Το μέτρο θα οδηγήσει τα νησιά σε μαρασμό, θα καταφέρει σοβαρό πλήγμα στην αγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θα αυξήσει το κόστος διαβίωσης και θα αφανίσει τον τουριστικό κλάδο.

Στα πλαίσια του αγώνα για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α ως αντιστάθμισμα των σοβαρών μειονεκτημάτων που δημιουργεί η νησιωτικότητα στους ακρίτες , καλούμε τους συναδέλφους να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας για την παραμονή των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά μας, να κλείσουν τα καταστήματά τους ως συμβολική ένδειξη, την Πέμπτη 11 Ιουνίου 12.00 εώς 14.00 μμ..

Για το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΡΙΣΒΑΣ

 

Διαβάστε για το θέμα όσα έγραφε το Lesvosnews.net την Κυριακή 07/06/2015

 

 

up date Ανακοίνωση από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Δίωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου την Πέμπτη 11 Ιουνίου από τις 12:00 μέχρι τις 14:00, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση Φορέων του Βορείου Αιγαίου για το ενδεχόμενο κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου δήλωσε σχετικά: «Σε συνέχεια της μέχρι τώρα προσπάθειάς μας ώστε να παραμείνει ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά, προβαίνουμε στη συμβολική αυτή κίνηση. Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά ότι ο μειωμένος ΦΠΑ δεν είναι προνόμιο, αλλά ισοδύναμο μέτρο ως αντιστάθμισμα των ειδικών συνθηκών που ισχύουν στα νησιά μας».

Μοιράσου το άρθρο!