Οικονομία

03/04/2014 - 12:58

Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης κατά Θ. Καλογρίδη

Αχαρακτήριστη η στάση του προέδρου του Επιμελητηρίου Θράσου Καλογρίδη στην συνάντηση με τον  κ. Στέφανο Κομνηνό, Γ.Γ. του υπουργείου Ανάπτυξης στο τέλος της ενημέρωσης για την ηλεκτρονική πλέον διεξαγωγή των διαγωνισμών του Δημοσίου.

Στον λίγο χρόνο που απέμενε μέχρι την αναχώρηση του κ. Γενικού για το αεροδρόμιο ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Π. Παπαρίσβας, θέλησε να τον ενημερώσει για τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου της πόλης, ξεκινώντας από τον εμπαιγμό του υπουργείου που ξεκίνησε το άνοιγμα των επτά Κυριακών, χωρίς τα franchising, χωρίς τα άνω των 250 τετραγωνικών, για να τα ξεχάσει γρήγορα και τώρα να προτείνει πιλοτικά όλες τις Κυριακές για όσες περιοχές το ΄΄ζητήσουν΄΄.

Στην κουβέντα παρενέβη απρόσκλητος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ο οποίος διεφώνησε ανοιχτά με τις επιλογές του εμπορικού κόσμου, λέγοντας ότι οι έμποροι δεν βλέπουν το μέλλον δεν θέλουν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους είναι κολλημένοι,  δεν θέλουν την τουριστική ανάπτυξη της πόλης και άλλα παρόμοια.

Απάντηση πήρε από τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου, ο οποίος είπε ότι καλή είναι η θεωρία που εκφράζει και ζει ο πρόεδρος μέσα από το δικό του περιβάλλον, αλλά όταν κάποιος δεν γνωρίζει το πόσο απάνθρωπο είναι να εργάζεσαι συνεχώς χωρίς ανάπαυση σε ένα κατάστημα  χωρίς τζίρο, ιδιαίτερα αυτή την εποχή που ο καταναλωτής χρειάζεται χρήματα και όχι χρόνο, είναι αναμενόμενο να εκφράζει τέτοιες απόψεις.

Προφανώς δεν έγινε δυνατό να συνεχιστεί η κουβέντα με τον κ. Γενικό με σαφή ευθύνη του κ. Καλογρίδη, ο οποίος μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος για την προσπάθεια του να ΄΄ καπελώσει΄΄ και να ΄΄φιμώσει΄΄ τον Εμπορικό Σύλλογο και τους εκπροσώπους του, μπροστά σε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Πολιτείας, ο οποίος και άσχημη εικόνα αποκόμισε και τελικά δεν έγινε δυνατό να μάθει και να απαντήσει στα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος ΄΄αδειάζει΄΄ τον Εμπορικό Σύλλογο και το Εμπορικό Τμήμα του Επιμελητηρίου, κάτι που εξοργίζει τον εμπορικό κόσμο σε μια εποχή που κάθε άλλο παρά διχαστικές συμπεριφορές σαν αυτές του κ. προέδρου  χρειάζονται.    

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!